tirsdag 20. mai 2008

Matprat alá Kathleen


Jeg har nå klart meg i fem -5- uker som veganer. Ja,foruten kjøtt også uten melk, smør, ost, egg, honning, produkter med gelatin og E120 (jodda, det er flere E-stoffer og andre "skjulte" stoffer jeg heller ikke bør spise, det er bare det at det er akkurat denne jeg har klart å lære meg til nå. Tenk bare på bandet 120 days!) osv. Og det har vært lett. Og veldig gøy! For det har faktisk lært meg å like å lage mat (dette skulle heimkunnskapslærer-bitchesene ha visst)! :-O Bare i dag har jeg grilla tomater med krydder og fylte paprika, hatt salat med solsikkefrø og valnøtter til, asparges med dipp, og på toppen av kransekaka bakt veganske ingefær-muffins med rosiner. Mm-m.

Jeg spiser (overraskende nok, synes nok noen) mye mer variert og spennende mat nå enn jeg gjorde som både omnivore og pescetarianer (jeg var jo aldri en skikkelig vegetarianer, jeg spiste jo fisk), og jeg har blitt mer bevisst på hvor mye vi spiser som vi faktisk ikke vet hva er. Vel, for min egen del: ikke nå lenger. Kanhende det er placebo, men jeg føler meg ihvertfall mye sunnere - og lettere (jeg snakker ikke vekt. Heller mindre tung og slapp, om du skjønner) - i kroppen enn jeg var.

Apropos var, ja, jeg var "jukse-vegetarianer" (det var den fisken!), for så deretter å spise kjøtt igjen i 4 måneder, og etter det igjen ble jeg veganer. Og så? Jeg har jo aldri synes kjøtt var ekkelt. Jeg var pescetarianer av mine grunner (kjenner du meg har du sannsynligvis hørt dem fra før av), så glemte jeg rett og slett hvorfor jeg hadde blitt det, ja, jeg ble en lat pescetarianer. Kjøtt nå og da. Pfft. Til den dagen jeg leste en artikkel i Dagbladet som tok opp hvorfor jeg slutta å spise kjøtt i utgansgpunktet, og da fikk jeg dårlig samvittighet. Og siden da har jeg altså gjort det hele skikkelig. Ikke halvveis, sånn som jeg egentlig følte som pescetarianer.

Og jeg har tenkt til å fortsette denne gangen. For jeg liker å vite hva jeg spiser, og jeg liker å lage min egen mat. Jeg gleder meg allerede til å lage veganske kokosnøtt-pannekaker med ananas-saus til frokost i morgen!

Ingen kommentarer: