mandag 6. februar 2012

Sydentur

Denne helga stakk jeg på Syden-tur til Kristiansand. Ikke at utetemperaturen i Kristiansand er varmere enn i Bergen, men i huset til mamma og pappa er det varmekabler i gulvet i motsetning til der kjæresten min og jeg bor.


Varmekabler i gulvet på gjesterommet.
varmt

Stusselig fjell i Syden. Ikke akkurat Ulriken.
ute


Stabile minusgrader i Syden, ikke minus-pluss-minus-pluss-osv-i-det-uendelige som i Bergen hvor det er is og slaps om hverandre.
makrell

Katten og jeg sitter på gulvet i biblioteket for der er det også varmekabler.
jesper

Det er varmt i Syden.
peis

National Rap Show i bilen på fredagskvelden. 
tommy

Post til meg på min gamle adresse, med bl.a. et bilde av en heisekran. Elsker heisekraner!
brevj

Garasjen som jeg har malt. Teksten er et sitat av Ivar Aasen. Det visste dere ikke at jeg har lagd, jeg bokmålskvinne langt inn i sjela.
 nynorsk

Japanske lykter.
orientalske

Inni en av lyktene.
hvitTil himmels.
snøfall

På Syden-tur må man som seg hør og bør kjøle seg ned med en is. Vi hadde ikke plass til isen i fryseren, men det gjorde ikke noe, for hele verden ute var en fryseboks. 
yoghurt

Brøytebilen. Jeg synes brøytebilen lager en av de koseligste lydene i hele verden. Det er kanskje fordi jeg elsker snø.
vinter

Katten og jeg lærer oss verseregler for elegisk diktning. 
daktyl

Dette var vi på på fredagskvelden, men jeg følte meg ikke komfortabel med å ta opp et kamera med så mange folk til stede og uten å være drita, så jeg tok ingen bilder på Aladdin.
kino

I Kristiansand hadde de ikke tatt ned julepynten ennå, verken fra heisekranene eller trærne. Det er fordi det ikke er julepynt, men pynt som alltid er der, sånn som på alle andre Syden-plasser med respekt for seg selv.

11 kommentarer:

Marlou sa...

for en fin sydentur!
liker sitatet på garasjen, og sånne japanske lykter må jeg få tak i jeg også.

Anonym sa...

Høyrest ut som ein fantastisk sydenferie! Varmekablar er undervurdert. Det er forresten brev med teposar i, også.
Trur de har verdas kulaste garasje, sånn seriøst.

Anna sa...

Været i Bergen, altså. Jeg gikk hjemminifra (Os) klokken 7 i dag og var trygt framme på Bergen Katedralskole 10.30. Tror du reiste på veldig rett tidspunkt :) Hørte forresten at ByBanen hadde problemer også. Klageklageklageferdig.

Johanne sa...

Dette var ein sydentur etter min smak! (har aldri vore på charter-sydentur, men eg har allereie forhondsdømt det til ikkje-noko-for-meg. Nokre ting veit man)
Her er det faktisk snø til knærne mine (hybelvertane hadde ikkje måka i dag tidleg) og sidan eg er ganske høg vil det seie ganske masse snø.

Kathleen sa...

Jeg har aldri vært på charter-Syden-tur selv heller, så jeg vet egentlig ikke. Men jeg har jo sett på TV, og jeg har FAKTISK vært i visse turiststrøk i byer i utlander, og da har det ofte vært pynt i trærne.

Kathleen sa...

Jeg har aldri vært på charter-Syden-tur selv heller, så jeg vet egentlig ikke. Men jeg har jo sett på TV, og jeg har FAKTISK vært i visse turiststrøk i byer i utlander, og da har det ofte vært pynt i trærne.

Siri GS sa...

Herregud, japansk lykt til himmelen. Jeg er så misunnelig. I år har jeg et mål om å sende opp noe fint til verdensrommet. Vet bare ikke helt hva enda.

Sandra sa...

Varmekabler er et must. Men serr, har dere bibliotek i huset deres?

Kathleen sa...

Ja, et helt rom bare med bøker fra gulv til tak og to lenestoler og to leselamper! (Og varmekabler.)

Anonym sa...

Fuglenek i Markens enda <3 Nå fikk jeg hjemlengsel. Sykt vittig at det er like kaldt i K-town som her. Kanskje byen midlertidig kan bytte navn til Kristiansibir (eller CHristiansibir, høhøhøhøhøhøhøøøø øh...)

Kathleen sa...

Nei, Tale, CHristianSSibir!