torsdag 2. februar 2012

Bøkene jeg leste i januar, del 4

15. JFK JR. Av Dennis Cooper,  gjendiktet av Bendik Wold ¤ ¤ ¤ ¤
Morsom lesning! Jeg vil lese mer. Diktene i denne boksingelen er at utvalg av oversatte dikt fra Coopers The Dream Police. Den vil jeg lese.

16. NORSHOLMEN av Niels Fredrik Dahl ¤ ¤

En boksingel med dikt. Det gav meg ikke noe særlig, men hypen rundt Niels Fredrik Dahl er så stor at jeg må gi ham en annen sjanse enn en liten boksingel som dette.

17. FINNE DEG DER INNE OG HENTE DEG UT av Lina Undrum Mariussen ¤ ¤ ¤
Ikke så verst diktsamling. Noen av versene tar jeg med en gang, men jeg kan ikke si det var verdt å lese hele boka for å nå til disse enkelte versene.

18. MIN KAMP 5 av Karl Ove Knausgård ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Dette føles ut som en selvbiografi. Bare at den er skrevet av Knausgård om Karl Ove.

Min kamp 6.
Plass i reserveringskø: Nr. 130, bibl. har 53 (0 på hylla). Beregnet ventetid: 88 dager.

19. ODYSSEEN av Homer ¤ ¤ ¤ ¤
Hjernemasse som flyter rundt etter slåsskamper med kjemper; lokkende sirener; kykloper; Atene; Poseidon (som er så arg, så arg); den trojanske hest; Penelopeia; Kirke som tar med Odyssevs ned i dødsriket hvor de møter Akilles som angrer på at han valgte å dø som helt; plagsomme friere og lindekleder som aldri blir vevd ferdig; vin og olivenolje; evige sjøferder og grillspyd som rauter møøø, møøø!; dramaqueens og sjalusi. Jeg begynte sågar å tenke på det virkelige livs drama, det vi snakket om på kaféer på søndager, om da I gjorde det og E sa det, og at nå, nå kan jeg endelig lese James Joyces Ulysses, som jeg har villet lese siden jeg var atten, men som jeg bestemte meg for ikke å lese før jeg hadde lest Odysseen. Nå er det ingen unnskyldning til å la være lenger!

20. DET HUDFARVEDE ØDE av Kristín Eiríksdóttir ¤
Å helvete så jævlig.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Takk for tipsa :)

Uff, for ei venteliste! Får håpe alle dei som er framfor deg er slike som leverer inn att kvar bok med ein gong dei er ferdige med den, i alle fall.

Michaela sa...

Min fantastisk sære lærer i Fortidens religioner sa "Dagens ungdom sitter for mye foran dataen. Hadde bare flere lest 'Odyseen' så hadde flere vært lykkelige". Nå har jeg faktisk lest 'Odyseen' og jeg ble ikke spesielt lykkelig. Merker du noe til denne lykken? Kom meg 2/3 gjennom 'Ulysses' da var jeg møkklei, får prøve meg på den en gang til om noen år.

Kathleen sa...

Haha, nei, jeg ble ikke akkuart det, men den var litt morsom faktisk. Har hørt Ulysses er vanskelig, men den virker interessant!

Kathleen sa...

Men jeg føler meg veldig DANNET da, nå som jeg har lest Odysseen.