onsdag 15. juni 2011

Vi snakker om vodka og jeg tenker på Sylvia Plath

Guillaume tar meg med på kjøpesenter av alle ting, men det viser seg at vi tar heisen opp til øverste etasje, ser på panoramautsikten over Paris, the best view, sier han, og jeg ser og ser, vi står under en paraply og han kjenner visst alle som jobber i kaféen der, eller kanskje er de bare på hilseren, og så tar vi heisen ned igjen, drikker rød øl som smaker et snev av bær. It reminds me of cider, sier jeg og legger til at jeg ikke er særlig glad i søtlige alkoholdrikker, men det er han og vi snakker litt om vodka og rom, han vet godt hva Matusalem-rom er for noe, men han synes ikke det er verdens beste rom, den er bare helt ok. Han forteller også at det ikke finns vodka som smaker som vann, jeg tenker at da er det bare en myte jeg har fått fra Sylvia Plaths Glassklokken, hvor Esther bestiller vodka og sier at det smaker som vann, jeg tenker alltid på det når jeg snakker om vodka, hvor blir det av den vodkaen som smaker som vann, er det virkelig ingen som har smakt den, ikke en gang K har smakt den og hun har jo tilogmed bodd i Russland, og jeg tenker at det er en skuffelse at den ikke finns, for jeg har liksom tenkt på vodka som smaker vann som noe veldig fascinerende, noe man må oppleve, liksom som at jeg en gang må se nordlyset, tenk om noen sa til meg at nordlyset ikke fantes, nordlyset er bare en myte, Kathleen, det hadde vært skikkelig kjipt.

6 kommentarer:

Sandra Olsen sa...

Har du ikke sett nordlys før? :)

Kathleen sa...

Nei, jeg bor jo i Kristiansand, og den eneste gangen jeg har vært i Nord-Norge var om sommeren! Men jeg skal se det, en gang!

Sukkersøtt sa...

bloggane våre har nesten samme tittel. kult!

Veronica sa...

/ Jeg hadde den med jordbær, så kan ikke si om den med sitron var god eller ei, men han som hadde den virket fornøyd!

Også syntes jeg at du skriver veldig fint, bare sånn forresten, og jeg har en teori om denne vannsmakende vodkaen, og det kommer fra personlige erfaringer. Jeg kan ikke fordra smaken av alkohol, og pleier å blande drinkene mine såpass at jeg ikke kjenner smaken. Ettersom alkoholen tar effekt, blir jeg derimot mer og mer imun mot smaken av alkohol, og kan faktisk drikke smaksatt vodka og bare kjenne smaken av bringebær, smaken av blåbær, smaken av fersken. Tidligere har jeg syntes at smaksatt vodka har vært så rart, for ingen klarer vel å drikke ren vodka, og smake noe annet enn neglelakkfjerner? Men som sagt, når jeg blir full forsvinner smaken av alkohol helt. Så min teori er denne; Kanskje Esther var full når hun bestilte denne vodkaen, som ikke var tilsatt smak og derfor kun smakte vann?

Kathleen sa...

Nei, for Esther hadde aldri drukket alkohol før, knapt, så hun bestilte vodka uten å vite noe på forhånd, men kanskje hun bare trodde den smakte som vann fordi den ser ut som vann. Franskmannen jeg hang med mente myten stammet fra det russiske ordet voga som betyr vann, og det kan jo stemme. Forresten drakk vi russisk vodka etter at vi hadde denne samtalen, for han ville vise meg god vodka, og den drakk jeg ren og kald, og det var faktisk det nærmeste vann jeg har kommet angående vodka, og det var faktisk ikke så verst, ja, faktisk godt!

Isabel sa...

Nordljoset er sikkert det finaste i verda! <3 Tilrås på det varmaste. Det er visstnok noko mytisk, eller kanskje mystisk med nordljoset, men det er heilt ekte, på ordentleg! :)