onsdag 4. august 2021

Litteratur i juli: Bjerkebæk, appelsinhunder, dikt og kommende hendelser

Tobie i hagen på Bjerkebæk. 


PROSA
1. MULIGHETENE av Cathrine Knudsen


SAKPROSA
2. MORSLINJER av Madeleine Schultz


Leste bare to bøker i juli, men brukte til gjengjeld tid på å besøke i Sigrid Undsets hjem Bjerkebæk i Lillehammer, Høvringen (hvor Undset tilbragte flere somre på en seter), og Kristin Lavransdatter-statuen utenfor Nord-Sel kirke. Vi prøvde å besøke kulissene til filmen også, men det var dessverre stengt. 

Da vi kom hjem lå nyeste nummer av tidsskriftet Mellom i postkassen. Der har jeg bidratt med en oversettelse av Marian Womacks spekulative novelle "Orange Dogs" fra samlingen Lost Objects. I tillegg er det masse annet gøy i bladet, bl.a. en oversettelse av fantastiske Camilla Grudova (gjort av Julia Wiedlocha)! Lansering av nummeret viet feministisk sci-fi skal foregå på Blå tirsdag den 17. august kl. 18. Jeg skal lese et utdrag fra "Appelsinhundene". 

Det er imidlertid ikke det eneste arrangementet jeg skal lese på denne måneden, jeg skal også lese (mine egne) dikt (!!!) på Poesi i Grenseland. Hendelsen finner sted på Litteraturhuset i Fredrikstad, lørdag 28. august kl. 19. Jeg grugleder meg! Skal jeg lese med alle de erfarne poetene, liksom? Ja, det skal jeg visst. 

Siden jeg er så godt i gang med å fortelle om arrangementer, kan jeg jo like godt også reklamere litt for en samtale på (nyoppstartede) Jorddøgn litteraturfestival (selv om det er neste måned). Cathrine Knudsen, Heidi-Anett Haugen og jeg skal snakke om dystopier, klimaendringer og landbrukets fremtid på en bar i Bryne. Dette skal skje på Mellombels lørdag 4. september kl. 17

Sees, kanskje?


Veldig kult cover!


Ingen kommentarer: