fredag 4. juni 2021

Litteratur i mai: Brönte, Woolf og Undset

 PROSA 
1. SKIPET I FLASKEN av Dea Trier Mørch
2. MANUELL av Cathrine Knudsen 
3. DE UADSKILLELIGE av Simone de Beauvoir
4. THE YEARS av Virginia Woolf


The Years. 


I mai leste jeg faktisk ikke Sigrid Undset, MEN jeg var med Sigrid Undset-selskapet på middelaldervandring i Kristin Lavransdatters Oslo. Kan og nevne at Virgina Woolf, som jeg leste i mai, er født samme år som Undset, og at Tilbake til fremtiden ble med til karantene i England. For her er jeg altså nå, i Yorkshire, til tross for korona. Like greit at jeg er cancelled på Twitter når jeg driver med slikt. Tilfeldighetene skal ha det til at jeg befinner meg ikke så langt unna Brönte-søstrenes hjem (og Undset var jo svært begeistret for dem!). 

Jeg skulle til å skrive at Manuell var den beste romanen jeg leste i mai, hvilket stemmer, men i dag leste jeg ferdig Den siste hjelperen av Cathrine Knudsen, og den er enda bedre! For en skatt av et forfatterskap. Grunnen til at jeg leser bøkene til Knudsen til tross for at de er ganske nye, er at jeg skal delta i en forfattersamtale med Knudsen på Jorddøgn litteraturfestival til høsten. Gleder meg til en tur til Jæren. 

Ellers, det kjipeste jeg leste i mai var The Years. For en utrolig kjedelig (!) Woolf-roman. Jeg visste ikke at det var mulig, men nå vet jeg det. 

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hva skjedde med Twitter-kontoen din? Savner oppdateringer om livet sjøl! Hilsen trofast leser gjennom flere år

Kathleen sa...

Jeg skrev noe som ikke ble så godt tatt i mot, og som spredte seg som ild i tørt gress, og det ble for mye for meg, så jeg deaktiverte kontoen. Jeg vet ikke om jeg tør å logge på igjen og lese det som er skrevet til/om meg. :/

Anonym sa...

Så synd! :( hva skrev du om? (hvis du vil dele...). Setter pris på bloggen og gleder meg til ny bok. :)

Kathleen sa...

Så hyggelig å høre at du gleder deg til ny bok! :) Det kommer, men jeg vet ikke når ennå...

Jeg skrev om Lan Marie Berg og kommentarfeltet, at folk i grunnen må få skrive hva de vil. Hun er tross alt en politiker med makt, og dem skal kritiseres. Hetsen mot henne er ikke nødvendigvis mye verre enn hetsen mot flere andre politikere. Likevel har det tatt helt av med den moralistiske distanseringen fra kommentariatets oppførsel når det gjelder henne, det er nesten så det er noe folk gjør for å selv vise hvor hederlige de selv er? Virker litt sånn på Twitter, i hvert fall.