mandag 1. januar 2018

Bøker lest i desember + godt nytt år!

PROSA

1. TANTE ULRIKKES VEI av Zeshan Shakar
2. THE HILLS av Matias Faldbakken
3. HENDELSER UTEN NAVN av Marie Landmark

4. LA MEG BLI MED DEG av Rita Paramalingan
5. SAVING AGNES av Rachel Cusk
6. NEI OG ATTER NEI av Nina Lykke
7. SOL HELE NATTA av Rebecca Dinerstein
8. ARLINGTON PARK av Rachel Cusk

ANNET
9. SÅ MYE LENGSEL PÅ SÅ LITEN FLATE av Karl Ove Knausgård
10. A LIFE'S WORK: ON BECOMING A MOTHER av Rachel Cusk
11. SNAKKES TIL UKA av Ellen Sofie Lauritzen

Befinner meg for tiden i England hvor dagene tilbringes med lesing og turer på stranden/i landlige omgivelser. Jeg har allerede vært her i snart to uker, og fikk dermed lest mye på tampen av 2017. Vred meg over Snakkes til uka, fordi dens beskrivelser av singellivet var gjenkjennelige. Fikk kjeft fra en singel venn om at jeg beskrev det altfor svart/hvitt, hun hadde vært i et forhold som fikk henne til å føle seg helt jævlig, det var mye verre enn noen følelse hun hadde hatt som singel. Samme her, sa jeg.

Flere av bøkene var gode/fornøyelige å lese, det var en god siste innspurt. Den kjipeste boka var Sol hele natta, det var rett og slett en dårlig og klisjéfylt roman om noen newyorkere i Lofoten.

Hjemme glemte jeg Therese Bohmans Den andra kvinnan på stuebordet, i tumultene da vi skulle dra før jul. Før nyttårsaften begynte jeg på Philip Roths The Plot Against America (!). 
Neste uke får jeg forhåpentligvis holde debutromanen min i hånda for første gang, det gleder jeg VELDIG til! 2017 var et av de beste årene i mitt liv; flytta sammen med mannen i mitt liv, fikk oss hund, fullførte en universitetsgrad, og ble altså antatt. Det var helt fantastisk å skrive i året som gikk. Håper det fortsetter dette året. Nå skal vi gå en tur. Ser ut til at livet hvor jeg er fyllesyk første nyttårsdag er over. (I det minste spiste vi middag på puben, for et år siden var det bare kjæresten min og jeg for oss selv.) Godt nytt år!

Ingen kommentarer: