mandag 3. desember 2012

Post-eksamen 4I dag er dagen jeg fikk 400 følgere på Instagram og hadde semesterets siste eksamen! Det feiret vi med fiskeboller i hvit saus! Eller det vil si at jeg gjorde det, kjæresten min har ikke hatt noen eksamener ennå. Uheldiggris. Jeg leste i Bergens studentavis Studvest her en dag en kronikk av en fyr som ønsket seg lengre semestere. Hva skulle man med to måneder lang juleferie uten å ikke gjøre noe. Han lurte på om grunnen til at humaniora- og samfunnsvitenskapsstudenter hadde eksamen så tidlig var at studiene våre var mindreverdige? For det er de nemlig ikke, mente han. Han mente i tillegg at vi neppe hadde mindre å lese enn de på jus og de på legestudiet. Jeg bare: Hva faen er det denne fyren snakker om, SEFF har de på juss og legestudiet mer å lese enn oss. Og ja, vi går faktisk på loserstudier (de fleste får jo ikke en relatert jobb etterpå), og nei, snakk for deg selv, jeg har masse å gjøre på to måneder før neste semester begynner. Man har ikke mer moro enn man finner på selv. Eventuelt: Man er ikke mer produktiv enn man tar ansvar for å være selv. Eller noe. Jeg er i hvertfall veldig glad for å ikke ha eksamenspresset hengende over meg lenger, og at det nå er desember, min favorittmåned av alle!

Og ps, i morra svarer jeg på denne, kanskje noen vil spørre om noe mer!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Så herleg det må vere å vere ferdig tidleg!

Anonym sa...

Hoho, sykt tysk holdning til studiene i Studvest. Men på den andre side tror jeg det er bra at noen tør å vise at de stolte av å være humaniorastudenter så ikke de som virkelig hater humaniora (du vet, de med alle pengene og sånn derre) har enda et argument for å kvele den delen av akademia.
Det ga lite mening. Beklager. Trenger et norskkurs.

Kathleen sa...

Jeg vet ikke jeg, jeg har et ambivalent forhold til humaniora. Digger det, men ser ikke helt nytten og klarer ikke helt å rettferdiggjøre studiestøtta. Hva skal man med det liksom. Dessuten har jeg inntrykk av at mange som hår der bare gjør det for de lette penga som de kan drikke opp, så lenge de består er det ok

Johanne sa...

Sjølv eg, som går på då endå-meir-loserstudie og har mappeinnleveringar i staden for eksamen har verkeleg meir enn nok å fylle dagane med. Man treng ein pause mellom semester.