fredag 25. juni 2010

Freaky friday (ok, det var en leim tittel)

Juni er visst bursdagstid*, i går hadde pappa bursdag og vi hang på Grim og spiste sykt mye makrell (endelig!) med rømme, persillesalat og mandelpoteter og påfølgende rabarbrapai og krydderkake med jordbær og krem og kaffe og mandelsjokolade, og i dag skal jeg i en trettiårsdag kamuflert som innflyttingsfest, selv om den er det også da, men først skal jeg sitte her og skrive, om jeg klarer det, det har gått litt tregt denne uka, lurer på om jeg ikke bare skal ta en pause helt til neste uke, jeg føler ikke at jeg kommer noen stor vei akkurat nå, håper det ikke er min egen skyld, for nå mine damer og herrer, , nemlig, nå har jeg brutt den skjønnlitterære detoxen for realz; jeg begynte nemlig på John Irvings Garps bok i går og jeg klarer nesten ikke å legge den fra meg, sånn er det, sånn er det, dette er tydeligvis ingen skrytepost sånn som i går, eller jo litt, for i går fikk jeg nemlig mitt videregående vitnemål – endelig, seks år etter at jeg begynte på videregående, er jeg ferdig. Seks år, en skulle nesten tro at jeg da hadde femmere i alt, men det er langt i fra. F.eks. har jeg en toer i norsk, jeg som skal bli forfatter, lol. Men jeg tror ikke det har så mye å si uansett, jeg skal jo ikke skrive noen bok på norrønt akkurat, ei heller studere meg til noensomhelst bachelor, så det gjorde jo ikke noe at jeg på videregående gikk rundt og trodde jeg skulle bli rockestjerne. Eller, jeg trodde vel innerst ikke det, men det var et bilde på at jeg var ganske sikker på at min vei å gå videre ikke skulle skje ved hjelp av et supervitnemål, og der hadde jeg visst rett, for jeg skal jo bli forfatter. Hvis jeg nå bare kan løsrive meg fra internett i noen timer, that is.


*Bevis 1, bevis 2, bevis 3

3 kommentarer:

gulltopp sa...

*sukk* Forfatter må være drømmejobben! Det vil jeg også bli. I teorien! Hyggelig med bursdags-tid, da. Vi har sånn bursdagsmåned i oktober, (det ser jo nesten ut som ALLE jeg kjenner bestemte seg for å fødes i oktober) det blir veldig dyrt, men også veldig mye god mat og kaker! :) Hihi.
Kan tenke meg det er deilig å være ferdig med videregående! jeg fikk god karakter i norsk jeg, men jeg tror jeg endte opp med å stryke i matte. :/
God helg!

SisterConfusion sa...

Men jeg vil ikke være inne... det kan man jo på vinteren! :P

jeg vil også bli forfatter. Men har samme problem, to much internet og for lite konsentrasjon. Jeg har planer om å si opp jobben og kjøpe et hus på en øy omtrent uten strøm og internet og bare skrive. eller en seter på fjellet. vi får se :P må nesten vinne i lotto først.

Kathleen sa...

Uæh, da jeg gikk på vgs hadde over halvparten av klassen (dvs. ca 16-17) bursdag i desember, me inclusive. Sykt rart!

I dag skal jeg i enda en bursdag, det er kos!

SisterConfusion: jeg bodde i en hytte alene og skrev - i to uker. Langt ute i ødemarka. Lånte den av familien. Jeg hadde planer om å gjenta det, men ikke nå lenger. Fant ut at jeg arbeider bedre når jeg heller står opp tidlig, går på et slags "kontor", skriver og drar hjem igjen på ettermiddagen som en vanlig arbeidende, sånn får jeg litt input underviseis også, istedenfor å bare sitte der i min ensomhet og isolasjon.