tirsdag 8. juni 2010

Jeg gir lyd fra det hemmelige stedet jeg befinner meg på

Jeg er på det hemmelige stedet igjen, etter en helg hjemme i Kristiansand med bursdagsfest, grilling, hvitvin, loppemarked (vi fant en sykt fin bok om fugler; det var en hubro på forsiden og masse blader om Arktis og isbjørner, Antarktis og pingviner og med en bildeserie av maneter; de er ekle, men kjempefine), sykling (det gjør jeg forsåvidt ganske mye av her på det superhemmelige stedet også), gåing, bløtkakeis, kaffe (dere ser at det gikk så som så med den detoxen etterhvert), sjokoladekake, nachspiel til tidlige morgentimer, hvilket var utrolig fint da vi gikk ut klokken seks på morgenen for å gå og få en privat omvisning i en kunsthall og solen skinte og det var kjempevarmt og det var sykt sommer. Her er det derimot ikke så veldig sommer, det er grått og sånt, jeg har på langbukser, det har jeg ikke hatt på på dritlenge, bare kjoler og avklipte jeans, men jeg er nesten nabo med noen hester og ett av dem er et føll og alle føll er kjempesøte! Smelt! Og jeg har lest sykt mye om dyr: vet dere at i visse huler spiser flaggermuser frosker, men når flaggermusungene øver seg på å fly og detter ned i hula, da kommer de samme froskene og spiser dem! Weird! Og sankthansormen spinner vakre feller i toppen av en viss annen hule, og alle flygeinsektene flyr mot dem fordi de blinker og lyser i mørket, så vips sitter de fast og blir spist av sankthansormen, men når sankthansormen blir voksen, altså når den blir til en mygg, da glemmer den hvordan den skaffet seg mat da den var larve og blir selv lurt av sine barns feller! De har ikke akkurat elefanthukommelse. Også har jeg lest at det faktisk finnes ubåter med glass sånn at man kan se ut, noe jeg har trodd i ett år nå ikke fantes, så nå er jeg kjempeglad og skal bli biolog. Marinebiolog sånn rettere sagt. Eller hva med zoolog? Hva er en zoolog som ikke en biolog er? Er zoolog en biolog som driter i planter og bare bryr seg om dyr? For hvis det er sånn vil jeg heller værer marinezoolog, men det finnes ikke, gjør det? Eller, det er jo ikke akkurat så veldig mange planter der nede at det gjør noe å være marinebiolog når jeg tenker meg om, det blir vel mest dyr uansett. Og hva med geologi, det er jo også ganske interessant. Hadde det ikke vært for den jævla matten, jeg får helt angst. Jeg vet ikke hva dette er en gang: 2x=4 . Hva står x for? Haha, kanskje det ikke er noe matematikkbokregnestykke en gang, bare en premieoppgave i Donald Duck, jeg vet ikke! Jeg holdt på å stryke 1MX, men ble redda på tentamen fordi jeg er Onkel Skrue og kan alt om prosentregning og skatt og renters rente osv. Pluss kvadratmeter og volum og omkrets og areal. Og alt som hadde med en passer å gjøre. Alt som kan måles med redskaper. Når jeg tenker meg om kunne jeg jo ganske mye, bortsett fra likninger. Fuckings likninger, de ødela alt. Jeg kan ingenting om likninger, hva er poenget med likninger? Hater likninger. De er skylda for at jeg aldri noensinne kommer meg i en ubåt med glassvinduer. Åååårh. Det er ikke noe gøy.

Apropos fag: over til norsk. Jeg fikk svar fra Norsk Språkråd:

Hei, Kathleen

Du kan skrive "band-T-skjorte". Ordet "T-skjorte" skrives med stor forbokstav. Den store t-en viser nemlig til formen på skjorta.


Vennlig hilsen

Eva Refsdal
rådgiver i Språkrådet


Jeg hadde litt rett, men ikke helt. Det med den store T-en visste jeg faktisk ikke. Jeg visste at T-skjorten er som en T, men jeg visste ikke at det hadde noe å si om den var liten eller stor. Der lærte jeg noe nytt. Og det er jo vel og bra. Jeg har nemlig bestemt meg nå at for å holde hjernecellene i gang, så må jeg lære noe nytt HVER DAG. Jeg har ikke lyst til at nevronene mine skal dø. Jeg vil helst ha mange av dem. Kanskje jeg en dag blir klar til å slå opp 2MX- og 3MX-boka, sånn at jeg kommer nærmere muligheten til å få sitte i en ubåt med glassvinduer nedi havets dyp.

2 kommentarer:

Anonym sa...

eller ubåtsjåfør kan du ikke bli det

Kathleen sa...

Man må sikkert kunne matte for det også. Forresten heter det u-båtpilot har jeg lest :)