tirsdag 24. april 2012

En vanlig uke i Bergen, del 1/3

Jeg har laget fotoreportasjer fra bokbyen Tvedestrand, Kristiansand, hytteturer, El Paso, Los Angeles, New Orleans, stallen, Berlin, Arizona, om å reise på Interstate og San Diego, men ikke av Bergen! Det nærmeste jeg var å ha lagd en bloggebildereportasje av Bergen var av Hjellestad og den botaniske hagen der. Men hvordan er en hverdagslig uke der hvor jeg for tiden bor? Hva legger jeg merke til i mine daglige omgivelser når jeg plutselig ser den gjennom en kameralinse? For å finne ut av dette, og fordi jeg snart skal flytte fra denne byen, bestemte jeg meg i forrige uke for nettopp å utstyre meg meg med et kamera og fotografere en helt vanlig uke i Bergen.


Mandag. Sitter på lesesalen, drikker termosespresso og prøver å skyndte meg ferdig gjennom Cervantes' Don Quixote før forelesning på torsdag. Jeg har godt over halvparten igjen, kommer jeg til å bli ferdig?
bikubesong

Prøvde å ta bilde av veggen til Landmark. Landmark er nemlig malt i yndlingsfargen min. Imidlertid lyste solen så sterkt at det ikke gikk. Anyways så får dette bilde meg til å tenke på kunstneren Edward Hopper, og Edward Hopper igjen får meg til å tenke på Frode Gryttens novellesamling Rom ved havet, rom i byen.
israel
boikott

Forfattere anbefaler poesi på Bergen bibliotek. Jeg anbefaler Utredning om trengsel av Mathias R. Samuelsen. 
wee

Jeg tror kanskje jeg har lest alle Flamme-singlene som finnes på biblioteket. (Shortcuts av Raymond Carver har jeg også lest.)
hockey

...bortsett fra disse to. Vinglefitte av Frank Lande og Vi kommer i fred av Miriam Myrstad. Jeg satte meg ned for å lese dem.
aloha

I Frank Landes Vinglefitte skriver han om en mann som klager på at kona hans leser Flamme-singler. Spesielt irriterer han seg over at kona har lest Flamme-singelen Ja. Nei. Ja. av Stig Sæterbakken.
leit

En kanin i skogen.


Forrige uke var den første sommeruka. Det betydde at vimplene hadde kommet opp.


Bringebærriskrem på spasertur i nabolaget.
rislunsj

Det begynte selvfølgelig å regne og jeg måtte slenge jakka over kameraet.
været

En dag jeg kommer hjem.
macaroni

Tartexpålegg på brødet.
sverige

Leser om John Donne og barokkdiktning.
metafysisk

Tok meg en tur opp på Fløien. Her under en pause. Fjellet på andre siden er Løvstakken. Det har jeg også besteget et par ganger.


På toppen av Fløien kan man se horisonten. Ryktene sier at man tilogmed kan se en oljeplattform fra Fløien på klare dager. Enten var ikke denne dagen klar nok eller så burde jeg hatt en veldig god kikkert. (Men jeg har faktisk sett oljeplattformer på nært hold, på seiltur mellom Bergen og Orknøyene.)


På Fløien spiste jeg restemat til middag: vegansk kokoscurryris med rosiner. Det er noe av det beste jeg vet!
brasil

Meg og et annet bygg med en nesten like fin farge som Landmark. 
torgallmenningen

Onsdag. Jeg har forsatt over halvparten igjen av Don Quixote.
lime

I uke seksten er jeg hekta på limonade.
lime

Vegansk kikert- og brokkoligrateng til middag. 

Del to og del tre kommer etterhvert! Det inneholder vårdager (sic!) i Bergen, krim, kaker og museum blant annet, så det er bare å stay tuned. Ha en fin tirsdag!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Kult å få litt innblikk i hverdagen din! :-)

Å, kan du ikke legge ut oppskrift på de to middagene? Ser herlig ut!

Kathleen sa...

Ja, det kan jeg kanskje gjøre! :)

Marlou sa...

så gøy å se :)

Johanne sa...

Lurer på om min kvardag i Bergen blir like bra! Håpar det.

Anonym sa...

Veldig bra idé! Det er så lett å oversjå kvardagen. Ein burde nok vere meir turist til vanleg, på ein måte.

Sandra sa...

Gratengen ser latterlig god ut! Oppskrift: tommel opp!