tirsdag 8. februar 2011

Jeg spør deg

Jeg har mista altfor mange lesere på Bloglovin' i det siste (+ én på Blogger); å, nei, det er sikkert fordi jeg ikke har blogget så mye i det siste, eller kanskje de ikke likte den forrige posten, jeg må si at den kanskje var litt rotete, eller kanskje likte de ikke at jeg har innlegg som ikke er rene tekst-innlegg, kanskje de ikke vil jeg skal poste bilder av pingviner og isbjørner, kanskje de synes det er uinteressant, kanskje de synes jeg poster for lite bilder, eller kanskje jeg skriver for mye om det samme, kanskje likte de ikke boklistene mine, kanskje jeg har slakta yndlingsboka deres, eller kanskje de synes bøkene jeg elsker er kjempeteite eller barnslige og følgelig må jeg (og min blogg) også være det (jeg identifiserer meg med bøkene jeg liker, klart jeg gjør), kanskje skriver jeg for mange 5 på topp-lister, kanskje jeg ikke har postet noen sitater på en liten stund, eller kanskje gjør jeg det altfor ofte, jeg vet ikke, jeg, har aldri spurt dere før, dere som følger meg; hvorfor leser dere bloggen min, hva er det dere liker med den? Og hva er det det dere ikke liker med den? Hva kan det være mer av? Hva kan det være mindre av? Skal jeg skrive mer om bøker? Skal jeg skrive mer om sjøstjerner og anemoner og korallatoller? Skal jeg skrive mer om sjokoladescones og fiskesuppe? Skal jeg skrive om hva jeg tenker når jeg er på forelesning og ikke klarer å følge med? Skal jeg skrive om hvor fint det er å gå, hvor fint biblioteket er eller skal jeg skrive om stygge ting; skal jeg skrive om å verken ville det ene eller det andre, skal jeg skrive om å vente på noe, skal jeg skrive om februar og slaps og at jeg ikke kan gå på NAS-konserten i Oslo i mars fordi jeg skal ha eksamen og kortspill og alle menneskene jeg er litt forelska i og at jeg ønsker meg en siberian husky og at jeg ikke vet hva det heter på godt norsk og brev jeg skal skrive, men ikke finner tid til å skrive, og raggsokker og nye laken og promenader og livet og turkish delight-konfekt og fine ting likevel, fordi i dag ikke er som i går, heldigvis, og nå spør jeg deg, hva er det med denne bloggen; kom igjen, gjør meg en tjeneste - gi meg kritikk.

6 kommentarer:

Mettemor sa...

Det jeg både liker og ikke liker er at du skriver uten stopp. Fordi at på skjerm så blir lange tekster uten pauser slitsomme å lese, MEN når jeg likevel begynner å lese det du har skrevet så suger du meg inn - og jeg må bare følge strømmen din av ord uten pause. Fascinerende.

Skriv mer, du!

oda celine sa...

har egentlig tenkt mye over det selv, hva som egentlig får meg til å følge bestemte blogger, og blir ikke egentlig klokere på det. ren tekst-innlegg har jeg heller ikke noe imot, så lenge det står noe man gidder å lese der.

tror egentlig jeg til å starte med vil følge personen, og ikke nødvendigvis bloggen, og så blir jeg litt hengende fordi alt henger sammen også. eh.

tror du ble veldig mye klokere nå, altså. men småting som virker meningsløse er vel kanskej det som holder lesere fast? vetikke, jeg. jeg vil gjerne vite at du ikke kan gå på nas-konsert fordi du skal ha eksamen, selv om det er kjedelig for deg men betyr lite for alle andre.

Valerie sa...

Jeg liker veldig godt listene dine, og når du skriver om bøker du har lest. Også blir jeg alltid glad når folk skriver om mat, så det kan du godt skrive om litt oftere!

oda celine sa...

(hæ, jeg trodde jeg skrev en lang kommentar her, er den borte? :( )

Haruhi sa...

Jeg elsker at du skriver nesten uten punktumer, og så og si helt uten pauser. Noen ganger hater jeg det også, men stort sett elsker jeg det. Sånn som vin. Jeg liker også at du skriver om så mye mer enn bøker, eller, at du på en eller annen måte skriver om lesing/bøker/skriving når du skriver om frukt, grantrær og fyll. Også liker jeg at du ikke har rene bokanmeldelser, side opp og side ned, sånn som så mange andre brukbare bokblogger har.

Jeg liker ikke månedsoppsummeringene dine. Du leser for mye i løpet av en måneden til at det går an å ta det inn i løpet av et innlegg - så da skumleser man, og får ikke med seg en damn shit. Aprikos månedsinnlegg så liker jeg at du kan kalle en spade for en spade, og en jævla dårlig bok for en jævla dårlig bok.

Kathleen sa...

Takk skal dere ha, alle sammen, dette er veldig nyttig for meg! :)