fredag 7. januar 2011

5 på topp noveller av Francesca Lia Block

1. Blue
Fra novellesamlingen Girl Goddess #9. Denne novellen er muligens klisjé på klisjé på klisjé, men jeg elsker den likevel, den er kanskje min favorittnovelle i hele verden. Gang på gang, med jevne mellomrom, leser jeg om La, som muligens er oppkalt etter hennes mors favorittby, Los Angeles, og hennes litteraturprofessorfar som drikker whisky på kontoret hele dagen lang fordi moren hennes tok livet av seg.

2. Spirit
Fra novellesamnlingen Nymph. Om Sylvie som gråter hele tiden, før hun begynner å poppe antidepressiva og alt blir whatever.

3. Tweetie Sweet Pea
Fra novellesamlingen Girl Goddess #9. I denne novellen skjer det nesten ingenting. Den handler bare om søstrene Tweetie Sweet Pea og Peachy Pie og deres vidunderlige sorgløse dag. Faren deres er filmprodusent og ser ut som Kurt Cobain. Jeg tenkte forresten på denne novellen da jeg nylig så Sofia Coppolas Somewhere, som jeg forøvrig synes var helt nydelig (ikke at det var noen bombe, jeg elsker Sofia Coppola).

4. My Boyfriend Is an Alien
Fra novellesamlingen Blood Roses. Denne novellen handler om ei schizofrenisk jente og hennes alienkjæreste. Det er ikke lenge siden jeg omtalte denne novellen (her).

5. Pixie and Pony
Fra novellesamlingen Girl Goddess #9. Denne novellen handler om Pixie og Pony som er bestevenner og syr ballkjoler og kjører rundt i Los Angeles og arrangerer en bursdagsfest hvor all pynten er rosa og bursdagskaka ser ut som en gris.

<3

8 kommentarer:

Sofia sa...

Oi, hvertfall tre av de jeg ikke har lest. Lille trille sukkerert <3 Må låne de samlingene på biblioteket hvis de fremdeles lar meg få lov etter at Darling River enda ikke har kommet på plass.
Men du likte Somewhere? Syns du ikke den var dritkjedelig (men veldig estetisk vakker)? Sykt visuelt Francesca, da.

Kathleen sa...

Nei syntes ikke den var kjedelig, men kan forestille meg at den kommer til å være det hvis jeg ser den en gang til. Den kjedeligste scenen var den første, med bilkjøringen. Ellers synes jeg den var fin, skikkelig deilig å se på.

Karoline sa...

Å, jeg har lest alt for lite av Francesca Lia Block, har mål om å lese mer av henne etter hvert altså. Jeg har lest en bok av henne og den falt ikke helt i smak, men den var oversatt til norsk og jeg har en sånn tanke om at Francesca Lia Block er en sånn forfatter som er mye bedre å lese på originalspråket. Og jeg liker novelletips, noveller er fint (litteratur generelt i det hele tatt) <3

Kathleen sa...

Du sier noe. Min første FLB-bok var Weetzie Bat på norsk og den likte jeg ikke noe særlig. Det var så rart. Så leste jeg den neste i serien, også på norsk riktignok, og den likte jeg bedre da. Men hun måtte altså vokse litt før jeg ble helt betatt. Muligens måtte jeg lese noe på engelsk før jeg virkelig ble hekta, og den første engelske av henne jeg leste må ha vært enten 'I was a teenage fairy' eller 'Echo'. Hvilken er det du har lest?

Anonym sa...

Dette har ikke noe med Francesce Lia Block å gjøre, men har du sett denne? http://www.morgenbladet.no/apps/pbcs.dll/article?AID=2011701079943&NL=1

Karoline sa...

Vel teknisk sett har jeg på en måte lest to bøker i og med at det var en bok som besto av "Cherokee-Bat" og "Voodoo-baby" og jeg ga den jo terningkast 4 og det er jo en grei karakter (fant igjen oversikten min over hvilke terningkast jeg ga bøkene jeg leste i 2008). Men særlig "I was a teenage fairy" har jeg hørt en del om og er ganske nysgjerrig på siden jeg liker feer :)

Kathleen sa...

Tale, ar ikke lest akkurat denne artikkelen, men fikk med meg en artikkel i Klassekampen ganske nylig som handlet om Panuk og euroburger-litteratur. Æsj. Sykt sant da, herregud, en roman er ikke bra bare fordi den handler om noen som har det vanskelig i Asia en plass. Jeez. Jeg skal lese Orphan likevel da, men ikke 'Uskyldighetens museum'. Jeg vil heller lese 'Istanbul'.

Kathleen sa...

Karoline, FLBs bøker har ofte féer med. I den nevnte, og også i novellen 'Blue' som jeg har skrevet om her, og i novellen 'Chengelings' som finnes i novellesamlingen 'Blood Roses'.