søndag 22. juni 2008

Asfalt!

Jeg er nå tilbake i byen etter to uker på hytta i ingenmannsland helt alene (vel, teknisk sett ikke. Det bodde fugleunger i et rede under verandataket, jeg så flere ekorn og rådyr, og jeg ble kjempeskremt av en frosk som hoppet opp foran meg fra intet (=kamuflasjefarge) og en fugl som fløy rett inn i glassdøra). De eneste menneskene jeg har snakket med har vært gjennom en mobiltelefon, bortsett fra naboen, men det var bare et par timer før pappa og de kom fredag kveld, med frukt og grønnsaker som jeg overspiste meg på. Jeg skal nemlig aldri mer i mitt liv spise hermetiske tomatbønner og nudler.

De siste par dagene kjedet jeg vettet av meg. Det regnte som faen, så jogging og turgåing var uaktuelt. Jeg hørte gjennom hele musikkbiblioteket mitt på pc-en, leste George Orwells 1984, Lars S. Christensens Jokeren, Jens Bjørneboes Blåmann, Tove Nilsens Skyskraper-engler og Miranda Julys No One Belongs Here More Than You, og jeg har gjort en av assignmentsene i LTLYM, nr.14: Write your life story in less than a day.

Det store spørsmålet er, hadde jeg med meg en roman i bagasjen på toget hjem til K-Town i dag? JA! Jeg har skrevet en bok, men ingen får lese før den er utgitt. Å printe den ut (slapp av, jeg har lagret den på CD-rom også) og sende til forlag er bare en av tingene jeg skal gjøre i løpet av den neste uken før jeg stikker avgårde til Roskilde. Her er resten av listen:

-Klippe håret
-Rydde rommet fordi jeg får besøk av fire frøkner på onsdag
-Vaske klær
-Snakke med Sara om kollektivet jeg kanskje er interessert å bo i
-Handle inn veganer-mat
-Pakke til festival
-Betale regninger for kokebøker
-Betale Malena for danskeferge-billett og telt
-Kjefte på telefonselger som har sendt meg noe som jeg ikke ville ha
-Mikse CD-er til biltur og festival
-Male gjerder (hvis tid til overs)
-Bestille rom på økologisk hostell i Nørrebro, København etter festivalen (hvis de andre er enige, vel og merke)
-Lage middag til gjestene mine som kommer på onsdag

Vel, jeg skriver bare et av mine yndlingsordtak: Aldri så galt at det ikke er godt for noe. Jeg mener, hvordan skulle jeg holdt ut denne uken mens jeg venter på Julie, Helene, Malena, Karoline og Roskilde-turen og ALLE her hjemme er på Hovefestivalen hvis jeg ikke hadde hatt noe å gjøre? Det er så vidt jeg klarer å sitte stille her i min oppglødhet over programmet på festivalen som jeg ikke har giddet å sjekke ut før nettopp nå i kveld. Hvor har jeg vært? Listen over band er faaaaantastisk!

-The Gossip: så jeg på Hove i fjor, ja, Sofia, Daniel og jeg MØTTE faktisk Beth Ditto. Å, det var en av de gøyeste konsertene noensinne og jeg var ikke full en gang fordi noen hadde stjålet pengeboka mi noen dager før så jeg ble blakk tidligere enn ventet.
-Cat Power: herregud, jeg elsker henne!
-The Chemical Brothers: it's time to Galvanize!
-CocoRosie: hvis drømmene mine har et soundtrack, så er det disse pikene. Jeg var så lei meg fordi jeg ikke hadde råd til å dra og se dem på Øya i fjor.
-Casiokids: Jeg var på en konsert med de på Charlies i fjor. De er morsomme. Og søte.
-Familjen: jeg hatet dem først, men nå elsker jeg dem! Danse, danse!
-Gnarls Barkley
-Goldfrapp: ja, de er overvuderte, men blir nok bra likevel.
-José Gonzalez
-Hot Chip
-Jay-Z
-Mogwai:
haha, mest fordi jeg i våres var med og lagde en amatørmusikkvideo til en av låtene deres.
-Motorspycho
-MY BLOODY VALENTINE!!!

-Radiohead: selv om jeg må innrømme at jeg ikke har hørt mye av deres nye materiale.
-The Streets

Og der ringte Julie og sa de ville komme på tirsdag i stedet, hvilket ikke er meg imot, så nå får jeg se da hva jeg vil lage av mat til dem når de kommer. Mm-m, jeg har savnet å lage ordentlig mat, og nå som jeg er blitt litt dreven på vanlig veganerkost, tenkte jeg at jeg skulle prøve meg på rå mat. Jeg har nettopp åpnet opp enda en pakke fra bokkilden.no, med bøkene Eat Smart Eat Raw av Kate Wood og Skinny Bitch in the Kitch av Rory Freeman og Kim Barnouin. Sistnevnte er ikke rå mat, og jeg ser at det er en masse oppskrifter med fake ditt og datt oppi, hvilket er noe jeg synes er dumt, for veganerkost er så spennende i seg selv uten all fakeosten, -kjøttet,-osv.

Anyway, jeg får avslutte her nå, så jeg får meg en god natts søvn i en seng og ikke i en sovepose oppå en hems så lavt under taket at jeg får vondt i ryggen hver morgen når jeg står opp!

Ingen kommentarer: