onsdag 15. august 2012

Sommerrapport 5Den siste sommerrapporten hadde jeg tenkt til å skrive på toget til Bergen, på vei til et nytt studieår, men så ble pc-en min infisert med virus, og uansett var det et tog uten internett. Jeg ble i stedet sittende med Sexual Personae: Art and Decadence from Nefertiti to Emily Dickinson av Camilla Paglia i stedet. Overhørte turistene foran meg også, alle sammen kunne fransk, spansk og italiensk virket det som. Av og til forstod de ikke hverandre, og da måtte de ty til engelsk.

Apropos engelsk, så leder det til noe av det jeg har gjort den siste sommerferietiden: jeg så nemlig på OL! Jeg så på OL i sprangridning da England vant sitt aller første lag-gull noensinne i denne sporten. Jeg trodde England hadde vunnet det sykt mange ganger før, hestesportnasjon som de der, men neida. Og apropos sport, så løp jeg Sommerløpet (halvmaraton) på lørdag. I dag er det onsdag og jeg kjenner det i leggene ennå. Da de ikke gjorde vondt lenger, klarte jeg selvfølgelig å tryne på sykkelen, så nå har jeg vondt i låret i stedet.

Andre ting jeg har gjort: drukket grønnkålsmoothie (som er mye bedre enn det høres ut som!) og spist av salatbaren på Tilstede (de har en skikkelig fin takterrasse), spist min første biff på mange år (jeg ble kjøtteter igjen i mai) og fjernet virus fra pc-en min helt på egenhånd! Jeg føler meg sykt smart (selv om det sikkert er veldig lett, egentlig). Jeg føler i hvertfall en stor lettelse! Jeg trodde et øyeblikk at jeg måtte begynne på studiene igjen UTEN pc. O, skrekk og gru!

(Nå skulle jeg til å skrive jaja, nå er høsten i gang og bla bla, for en fin sommer, det skjedde mye, om ikke alltid moro, så interessant eller innbringende, men det hadde blitt feil, for her i Bergen er det sykt varmt og jeg må bare ligge på gresset hele dagen og drikke iskaffe og lese i en bok. Akkurat nå holder jeg på med novellesamlingen Ville veier av Annie Proulx og skulle ønske jeg var i USA hver gang jeg ser på coveret).

4 kommentarer:

Anonym sa...

Å kunne fjerne virus sjølv er ein bra ting. Eg følte meg litt stolt av meg sjølv då eg hugsa på jordfeilbrytaren på jobb og fekk fiksa utelampa på eiga hand.

(her er heller ikkje hausten i gong. skulestart er ikkje før på måndag, og først no det verkar som det er skikkeleg sommar. herleg å få låne eit gammal sel og stikke på spontan overnattingstur då.)

Synne sa...

Så godt å høre at du fikk ryddet opp i virus-rotet; sånt er noe ordentlig herk (sier man "herk" i andre deler av landet enn den jeg kommer fra?). Spennende at det er på'n igjen! Håper studiestarten føles bra!

Anonym sa...

ay, Paglia er god. jeg husker henne i det minste som god - i hvert fall kjettersk god dengang da jeg la henne opp på pensum......

hun skriver veldig godt om spenningsfeltet mellom det strenge, apollinske blikket og det oppløsende og ... organiske, dionysiske prinsippet, og utvider Nietzsches tanker om det samme forholdet på en samtidig og kul måte.

(hun skrev også veldig godt om Madonna i en av essaysamlingene hun ga ut på 90-tallet, husker jeg. det er jo skremmende aktuelt hvis du har hørt på P2 i dag ;-) )

Hepp!

Kathleen sa...

Jeg elsker Paglia! Hadde første kapittel av denne boka på pensum i fjor høst og jeg digget det. Har lest det flere ganger siden den gang. Nå leser jeg videre i boka. Jeg hørte ikke på P2 i går, hva handlet det om?

Synne, jeg har hørt 'herk', men i mine deler av landet sier de ikke det så ofte. Som jeg har hørt.