onsdag 28. juli 2010

Prosjekt 5/6 om dagen: dag 6 , dag 7 og oppsummering


DAG 6

1. En banan.

2. Et glass vitaminjuice. Samme som dagen før.

3. Reddiker på brødskiver/knekkebrød.

4. og 5. En pastarett med blomkål og tomatsaus og rå blomkål.

6. Pærejuice. Ikke fra konsentrat faktisk.

Når sant skal sies tror jeg ikke nr. 3 kan counte som en. Det var faktisk bare to reddiker til sammen som jeg kutta opp i skiver. Men jeg klarte i hvertfall fem frukt og grønt, og det er ikke bare i Norge at det er fem, men også i ett eller annet engelskspråklig land som sannsynligvis er Storbrittannia, fordi det stod '1 of five a day' på flaska til pærejuicen. Eller kanskje den var fra et annet land også skrev de bare på engelsk selv om de ikke snakker engelsk der fordi den skulle selges i Danmark, jeg vet ikke, for jeg har ikke flasken her, jeg bare leste det sånn fort inne i kiosken hvor jeg kjøpte den fordi vi måtte gå og rekke en kinofilm. Poenget er at selv om jeg ikke klarte seks om dagen denne dagen, så gjør det ikke noe, for fem om dagen er ikke så galt det heller.

DAG 7

1. En banan.

2. Ett glass grapefruktjuice. Ikke fra konsentrat.

3. Rester fra blomkålsretten dagen før.

4. Et eple.

5. Appelsinjuice. Fra konsentrat.

6., 7. og 8. Mexican Green Chilli Rice (Arroz Verde), hvilket er navnet på retten som det står i boka og som jeg ikke gadd å ta meg bryet med å oversette. Uansett, den inneholdt syyyykt mye spinat, og frisk persille, frisk koriander og grønn chilli. Veldig sunn, altså.

Og dermed er jeg kommet til veis ende med dette prosjektet. I gjennomsnitt på disse syv dagene jeg har skrevet ned alt frukt og grønt jeg har spist, har jeg spist 6,9 frukt og grønt om dagen. Jeg kan med andre ord godt si at jeg klarer både den norske 5 om dagen og den danske 6 om dagen. Ikke var det spesielt vanskelig heller. Jeg tenkte ikke gjøre noen effort, ikke i stor grad. Av og til måtte jeg velge en frukt i stedet for et knekkebrød som mellommåltid, og kanskje drakk jeg litt mer juice enn jeg pleier å gjøre. Men then again, jeg spiste mye mindre is og drakk mye mindre kaffe. Dessuten var noeav juicen lagd av konsentrat, men det er jo lett å gjøre noe med. Bare å bytte det med juice lagd av ikke-konsentrat. Som f.eks. grapefruktjuicen. Anyways, nå har jeg bevist at 6 om dagen er LETT ASS!

Ingen kommentarer: