mandag 5. juli 2010

Det aller første juliinnlegget handler om guf og flødeboller - i hvertfall litt

Det er så klamt at man må dusje to ganger om dagen, vi bor i tredje etasje; all varmen strømmer opp og hele København steiker. En ekstra vellagret dansk ost stinker i kjøleskapet (som vi forøvrig også har fylt opp med bl.a. hummus, en hel brie, galiameloner, makrellsalat* og sjampingjong), jeg er redd for gasskomfyren (men er veldig glad for å endelig ha en ovn som funker) og vannet blir aldri kaldt (bra det finnes isbiter). Jeg har ikke skrevet et eneste fornuftig ord, bortsett fra i litteraturdagboken jeg kjøpte inni Den Sorte Diamant, som forøvrig er et bibliotek – det mest fancy jeg har vært i, men jeg kom meg aldri til bøkene**, jeg kom meg ikke lenger enn til en datamaskin med internett før vi gikk for å drikke kaffe og spise wienerbrød. Eller var det en flaske cava for femti spenn på dagligvarebutikken? Eller iskrem (med kunstig banansmak og pistasje – jeg elsker begge deler) med guf på, en merkelig ting dansker har på isen, det er en slags marengsdeig – før den har blitt til marengs. Litt ekkelt og litt godt på samme tid. Ekkelgodt. Neste gang skal jeg ha flødebolle på isen, det blir en stund til da, for nå steiker jeg (selv om det er midt på natten) og vil bare ha vann. Det er så sykt varmt hele tiden at selv om jeg bare har vært her siden torsdag, virker det utifra skittentøysposen at jeg har vært her i to uker; klærne lukter så sykt svett etter bare noen timer, ugh. Jeg tror det tyder på at det snart er på tide å ta årets første bad, men det er vanskelig, for jeg er totalt eid av asfalten. Vi har gått og gått og gått og gått så sykt mye de siste dagene, vi har vært hele København rundt og fått tighte lår og sprettrumper, i morgen skal vi sykt bare chille nede på bokkaféen (det eneste vi "må" er å skaffe oss danske mobiltelefonnumre og å komme oss på posthuset og kjøpe billetter til Nas og Damian Marley-konserten på tirsdag), men nå vet jeg altså hvor ca. alt er og jeg elsker byen allerede, tenk vi skal være her til september, vet jeg har skrevet det tusen ganger før, er det ikke nok nå, sier Ea, jo, kanskje det, men jeg må bare si det til meg selv igjen, hohoho!
*Makrellsalat er noe så trashy som en boks med makrell i tomat ferdigblandet med majones.

**Dog lider jeg ingen nød: jeg holder på med Dødsranet. David Toska og veien til Nokas av Rolf J. Widerøe og Hans Petter Aass, i tillegg til at jeg nettopp kjøpte to bøker på to av denne byens et aller annet titalls av bokantikvariater og bruktsjapper.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nei, fåkk dig, nå fikk jeg enda mer lyst til å dra på storbyferie.

Isabel sa...

sv: Ja, mange var idioter som femtenåringer, var ikke det unnskyldninga deres..? ;) Snape/Slur er noe av det edleste, herligste, tøffeste, morsomste og deiligste med hele Harry Potter! :D Hvem er vel ikke forelsket i Snape?

Å, kan ikke noe av den varmen transporteres på magisk vis fra København til Vannøya her oppe i det kalde nord?

Jeg tror jeg har funnet en ny blogg å følge, liker skrivestilen din ^^