torsdag 20. mai 2010

Hei

Jeg er på detox dag 2, etter noen litt for trashe uker. Ingen cava, ingen pils, ingen kaffe, ingen røyk, ingen is med kjeks, ingen chips, ingen makaroni og ketsjup, ingenting av hva man har lyst på når man er full/fyllesyk. Alle disse tingene funker nemlig slik at hva man tar ett av dem, så har man garantert lyst på ett av de andre tingene. F.eks. utepils, kan jo ikke drikke det uten å etterhvert ta seg en sigg. Og nå har det blitt litt for mye av alt dette. Så fra og med i går er det bare grønn te og vann, jordbær og appelsiner, spinat og laks. Time to clean up!

Dessuten er jeg blakk som folahesten igjen. Og jeg slutter i jobben om ca. to uker til (men jeg skal til gjengjeld jobbe hver dag fram til det. I dag også).

Jeg har ikke lest skjønnlitteratur på noe som føles som en evighet (uhm, 3 uker?), det er en slags clean up-plan det også. Det har resultert i at jeg vet hva alle filmene som ble vist på Kristiansand Barnefilmfestival for et par uker siden handlet om, at jeg vet at Antarktis er det høyeste kontinentet og at det er en av grunnene til at det er mye kaldere der enn i Arktis (jeg har lest alt om polarområdene), at sørlysets latinske navn er borealis australis (noe som maker sense med tanke på at Australia betyr Sørlandet), at sommertemperaturen i Antarktis er ca -30 grader C, at leopardselen er en stor sel som ser litt ut som en slange og spiser pingvinunger og mindre seler, at en type sommerfugl gjør som fuglene: den drar mange tusen kilometer fra Europa til Marokko for å overvintre, mens en annen sommerfugl som lever i barskogen opp mot tregrensen (hvor det er lite næring i skogene), er larve i 12 år før den blir sommerfugl (den går i dvale hver vinter og våkner hver sommer for å spise før den endelig har spist nok), og at barskogen er den største skogtypen i verden og at en tredjedel av den befinner seg i Nord-Amerika og at ulv, gaupe og elg som lever i barskogen er den samme - uansett om den befinner seg i Canada, Russland eller Sverige. Bare den sibirske tigeren er det eneste barskogdyret som finnes på bare et visst område. Og jeg vet også at Merkur er mye mindre enn Jorden og at vi har den største månen i forhold til hvor stor planeten den snurrer rundt er (av alle planetene i solsystemet vårt that is), og at det er en grunn til at det er slik et liv hos oss, for dens tyngekraft stabiliserer oss slik at vi snurrer i en vinkel som gjør at det ikke er noen steder på Jorden som ligger i verken evig mørke eller evig lys, og at vi har de årstidene vi har.

Og apropos temperatur, det er 15 grader C på kvelden her nå.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Sykt goth du er.

Kathleen sa...

Ja, metall-goth.