torsdag 4. desember 2008

Skrivemaskin, alkohol og flaue ting

Ofte når jeg drikker og er for meg selv (type stå i køen til dass) får jeg mange tanker og idéer om hva jeg kan skrive, men når jeg setter meg ved pc-en dagen etterpå tenker jeg bare: "Nei" eller det kan hende jeg prøver, men ikke får det til. Kanskje fordi jeg hadde den følelsen/tanken fordi det nettopp var alkohol i systemet og når jeg er edru dagen etter klarer jeg ikke å samle dem igjen så det høres like bra ut som det gjorde i hodet mitt kvelden før. Eller det kan være at jeg var mer påvirket enn jeg trodde jeg var og at alt jeg tenkte rett og slett bare var vrøvl. Men akkurat der og da, når jeg tenker de tankene og idéene, tror jeg at jeg har kommet på noe veldig interessant/kreativt/morsomt/osv og jeg gleder meg til å begynne å skrive på det dagen etter.

Det er ikke så lenge siden jeg startet denne bloggen og tilbragte uker alene på hytta for å skrive - etter en laaaaang tid uten å skrive noe særlig annet enn dagbok (men også det bare i perioder). Jeg hadde ikke skrevet noe skikkelig på årevis, tror jeg. Poenget er hva jeg sa om det tidligere i år (mye tidligere): "Det er fordi jeg bare drikker at jeg ikke får skrevet noe". Unnskyld meg selv, men jeg må fortelle deg, februar/mars/april 2008-Kathleen, at du var ganske dum. Jeg blir flau over deg og din jævla arroganse.

For det første: du drakk ikke så mye, og for det andre: jeg drikker mye mer nå etter at jeg flytta tilbake til Kristiansand, og det er var jo da jeg begynte å skrive igjen også. Kanskje idéer jeg får med promille i blodet ikke er noe å spare på, men det skal være sikkert og visst at mye av det jeg gjør, ser og hører i lystige lag ofte gir meg idéer i ettertid (idéer jeg har fått bruk for og satt på papiret).

Jeg vet at jeg ofte på dagen derpå-er er ganske ukapabel til å gjøre særlig fornuftige ting, bortsett fra det å skrive. Jeg kan godt skrive dagen derpå, jeg gjør det svært ofte faktisk. Så der har vi enda en grunn til å eliminere den tåpelige påstanden. Og enda en fact: det var faktisk en del ganger i fjor at jeg kom inn på rommet mitt etter en fest/tur på byen og satte meg ned for å skrive. Jeg kan ikke påstå at det ble noe særlig, selv om noe av det var ganske morsomt å lese dagen derpå, men noe var også bare stygt og fælt. Jeg har alt sammen ennå, jeg sletter ikke noe, jeg kaster ikke noe, jeg bare venter til det skal ha gått så mye tid siden at jeg kan ta det opp igjen uten å bli flau. Og det tar tid. Først er det nemlig greit, så blir man flau over det, og en laaaaaang stund etterpå kommer det til at man ikke lenger er flau, men tenker "Å, det var lenge siden, jeg hadde aldri skrevet noe sånt nå". (Det gjelder ganske mye annet også når jeg tenker meg om...)

I dag har jeg fått låne med meg hjem en gammel skrivemaskin, og så fort jeg får tak i nye båndtinggreier til den (jeg husker ikke hva det heter) skal jeg prøve å skrive fine ting på den. Kanskje blir det sånn at siden jeg ikke kan rette på ting etter å ha skrevet noe, at jeg tenker mer over hver eneste setning, ja, hvert eneste ord jeg skriver på den? Sånn at det blir bra-bra? Kanskje? Vi får se.

3 kommentarer:

Julie sa...

Åååå, sånne gamle skrivemaskiner ELSKER jeg! Har en hjemme, men den har heller ikke noe blekk igjen på båndet - så si ifra hvis du finner ut om og hvor man kan få kjøpt det!!! Jeg tror det kan være en fin øvelse ja. Det må jeg tenke på jeg og... Ååå, jeg savner deg.

TorsteinPettersen sa...

Hvordan gikk det med skrivemaskinen? Fått skrevet noe fint på den?

Kathleen sa...

Jeg har mest skrevet brev på den til nå, men kanskje jeg skriver et blogginnlegg på den snart. Også scanner jeg det inn. Sist helg hadde jeg en strøm med inspirasjon og jeg kunne nesten ikke stoppe å skrive, nå er det punktert :(