torsdag 30. april 2015

Bøkene jeg leste i april: Skuffelse og begeistring

Tror jeg trygt kan si at lesesperren er over. Det føles bra. I hele fjor føltes det som om jeg hadde bøker opp til halsen og tanken på å lese gav nesten spyfornemmelser. Men sånn er kjærligheten. 


PROSA
1. BUDDENBROOKS av Thomas Mann
2. THE FIRST BAD MAN av Miranda July
3. HVIS DU VIL av Helle Helle
4. THE ISLAND OF EXCESS LOVE av Francesca Lia Block
5. DET RØDE ROMMET av August Strindberg
6. I RINGANE av Kristina Leganger Iversen

7. DET BLIR ALDRI LYST HER av Tina Åmodt
8. DYR JEG HAR KJENT av Cora Sandel
9. MEG, MEG, MEG av Kjersti Annesdatter Skomsvold

POESI
10. SPREDNING av Nils-Øivind Haagensen
11. MANILAHALLEN av Ruth Lillegraven

--

DEN BESTE BOKA
Meg, meg, meg begeistret meg veldig. Aldeles nydelig. Konsentrert perfeksjon. Men jeg må også nevne den herlige romanen Buddenbrooks, selv om jeg ikke likte den like godt som Trolldomsfjellet, som forøvrig er en av mine absolutte favorittromaner. Verden var ikke lenger den samme etter at jeg leste Trolldomsfjellet

Og så leste jeg Dyr jeg har kjent, en koselig, liten sak om dyr som gjorde at jeg begynte å leke med tanken på å skrive om alle dyr jeg har kjent, men som var en tanke jeg måtte slå fra meg like etterpå, jeg husker nemlig en stor andel av alle hester jeg har møtt siden jeg var fem år og nå er det jo eksamenstid og jeg prøver å skrive på noe helt annet. 


DEN KJIPESTE BOKA
Hvis du vil av Helle Helle var den aller største skuffelsen. Av alle de fine bøkene hennes var det denne som ble nominert til Nordisk Råds litteraturpris! Det fatter jeg ikke. Virkelig. Dette er den desidert svakeste av alle bøkene hun har utgitt.

Men selv om Hvis du vil var den største skuffelsen, var det likevel ikke den kjipeste boka jeg leste. En dårlig roman av Helle Helle er likevel mye bedre enn det meste annet. Den kjipeste boka jeg leste må ha vært Det blir aldri lyst her av Tina Åmodt og I ringane av Kristina Leganger Iversen. 

5 kommentarer:

Tine sa...

For en fin leseliste! Alltid spennende å se hva du har lest, og om jeg tilfeldigvis har lest noe av det samme som deg. Havnet her på to Manilahallen som jeg likte veldig godt, og Helle Helle sin nyeste som jeg, i likhet med deg ikke likte. Godt å høre fra en som har lest noe annet av henne, at dette er den svakeste.Kanskje media jubler over boken av gammel vane? Jeg har ikke skjønt hva de er så begeistret for.

Kathleen sa...

Ja, jeg tror også det er litt vane, denne unisone begeistringen for Hvis du vil. Kanskje de ikke tør å si at de ikke liker den, den har jo blitt nominert til en så stor pris!

Manilahallen likte jeg også.

Astri sa...

Å, du har lest så mange av mine favoritter denne måneden! Buddenbrooks er helt oppe i tet når det gjelder yndlingsbøker, og Manilahallen likte jeg veldig godt. Dyr, ja. Hvordan ville livet vært uten?

Enig i alt du skriver om Helle Helle. Kanskje nominasjonen er for lang og tro tjeneste?

Anonym sa...

Du har de beste lese tipsene! Liker at dette er en voksen blogg, med substans av littrature og liv. Klikker innom nå og da. Fått så mange bra leser tips og du skriver godt .
Hærlig !
Måtte din leserkrets vare lenge. Min favoritt bok Sara stridsberg drømmefakultetet ble lest på tips herfra . Skal i gang med Tomas mann buddenbrooks .

Takk! Line

Kathleen sa...

Så hyggelig å høre!

Setter pris på å bli lest, og god lesning videre!