tirsdag 23. april 2013

Hurra for verdens bokdag! (Og litt om hvordan det går med litteraturen for tiden)

Måtte det bli slutt på papirbøker, bokhyller og tunge ryggsekker! En dag! Forhåpentligvis!

(Ja, jeg er svoren E-bok-entusiast.)


yo
På bildet (tatt i mai i fjor) leser jeg imidlertid en papirbok, og det gjør jeg forsåvidt i dag også. Jeg er for tiden helt hekta på Helene Uri og har vært på biblioteket og lånt bøker av henne mens det jeg egentlig burde gjøre er å lese det jeg har igjen av pensum nå som det begynner å nærme seg eksamenstider. (Neida, i går leste jeg faktisk to kapitler i 12 1/2 tale om litteratur og lov og rett av Arild Linneberg.) Tilfeldigvis inntreffer nemlig semesterets siste seminar/forelesning på denne verdens bokdag, og det skal handle om intet mindre enn en oppsummering av modernismens prosa. Så sannelig.

Jeg ville også komme med en anbefaling i dag, men så tok jeg meg i å huske på at det ikke er verdens litteraturdag, men verdens bokdag, og da ble det kanskje litt dumt å komme med en anbefaling på en tekst i et litterært magasin, men siden det faktisk er litteratur, og ikke bøker, jeg bryr meg om, så gjør jeg det likevel: teksten om lykke vs. glede av Zadie Smith i det nyeste nummeret av Vinduet; du trenger ikke en gang kjøpe magasinet, gå bare på biblioteket, finn fram til tidsskriftavdelingen, sett deg ned i en stol og bruk et kvarter av ditt liv, der midt i blant bøkene, i bøkenes hjem (å, svulstig!), og les denne fine teksten.

Det var anbefalingen.

Og i morgen skal jeg på Litteraturhuset og høre på Kjersti Annesdatter Skomsvold. Det gleder jeg meg til!

(Monstermenneske. Dét er en bok jeg anbefaler.)

4 kommentarer:

Tine sa...

Takk for fin tips, jeg skal ta deg på ordet, for jeg skal på biblioteket i kveld og høre Frode Grytten sin kjente Murakamiforedrag. Da skal jeg sannelig gå innom tidsskriftavdelingen og finne Vinduet.

Frecklenotes sa...

Jeg leser Monstermenneske nå, faktisk. :)
Hurra for litteraturen!

Anonym sa...

"Måtte det bli slutt på papirbøker, bokhyller og tunge ryggsekker! En dag! Forhåpentligvis!"

neeeeiiiiiiiii :D

det står ca 2500 bind i hyllene her i huset, og jeg .... aner ikke hvordan jeg skal få plass til flere, for flere blir det jo, men å gå over til digitale bøker er helt uaktuelt. nemlig :D

mjau!

Anonym sa...

Oi, no må eg tilbake å rette mitt eige innlegg, ser eg. Og i morgon "må" eg på biblioteket og lese Vinduet, takk for tipset.