fredag 30. november 2012

Bøkene jeg leste i november

PROSA
1. THE BLUEST EYE av Toni Morrison
2. BLODMERIDIANEN av Cormac McCarthy
3. BARE UKEDAGER av Cecilie Aurstad
4. EN PANTER I KJELLEREN av Amos Oz
5. GUDER UTEN MENNESKER av Hari Kunzru
6. HÆRVERK av Tom Kristensen
7. MARTIN BIRCKS UNGDOM av Hjalmar Söderberg
8. SVALENE I KABUL avYasmina Khadra
9. BARABBAS av Pär Lagerkvist


TEGNESERIE
10. ATHOS I AMERIKA av Jason


--

DEN BESTE BOKA
Debutboka til Toni Morrison var definitivt den beste. Blodmeridianen noe av det voldeligste jeg har lest. Og apropos så jeg No Country for Old Men denne måneden, basert på en bok av Cormac McCarthy som jeg ikke har lest, men fikk veldig lyst til å lese for filmen var så JÆVLIG bra. Må bare si det, selv om jeg er hundre år etter og folk flest allerede vet det. Likte forresten også den lille boka til Amos Oz også. Klok og nyansert om "begynnelsen" på Midtøsten-konflikten. 
yo


DEN KJIPESTE BOKA

Hærverk av Tom Kristensen. Makan! En dekadent firehundresiders bok om en fyllik som stadig vekk finner på unnskyldninger til å ta seg en dram. SYKT kjedelig. Egentlig bare en dårlig kamuflert nøkkelroman om alle som jobbet i Politiken på 30-tallet. Æsj. Det beste med boka var fanbrevet fra Knut Hamsun(!) til Tom Kristensen på baksiden av omslaget, som Hamsun skrev etter å ha lest boka. Forstå det den som kan. Jeg gjør ikke. 

2 kommentarer:

Knirk sa...

Men Barabas da - likte du den?

Kathleen sa...

Det er det jeg ikke vet! Jeg vet ikke om jeg likte den eller ikke. Jeg syntes til tider den var kjedelig å lese, men samtidig veldig interessant og at det var en spennende synsvinkel på Jesus koresfestelse. Etter å ha lest den måtte jeg lese litt omskikkelsen Barabbas i Bibelen. Det var veldig interessant og var en bok som gjorde et inntrykk på meg, det var så visst. Men av og til ble det litt for kristent for meg, eller, jeg vet ikke, det skremmer meg litt. Men det er jo ikke ment som å være spesielt det heller? Av og til var jeg riktignok ikke sikker på om den var det eller ikke heller. Har du lest den?