søndag 18. april 2010

Aprilspørreskjema nr.3

Ukas Mary-Kate:


Ukas blogg: Learn Something Every Day. Jeg elsker trivia. Visste dere at det ligger et Playboy-magasin på månen?

Ukas bok: Det blir en Francoise Sagan-bok igjen. Drivende skyer. Rett og slett fordi det er den eneste boka jeg har lest denne uka, så jeg har ikke noe valg. Den er ok, men jeg er litt lei av Sagan nå ass.

Ukas guilty pleasure: Å utsette alt jeg kan gjøre i dag til i morgen.

Ukas undervurderte: Chevre. Hvorfor spise brie-ost når man kan spise chevre laget av økologisk geitemelk fra Dovre?

Ukas overvurderte: Sokker. Et eneste snev av vår og ballerinaskoene er på. (Det er bare det at jeg glemmer at selv om det er sol og varmt og deilig når jeg går ut midt på dagen, så betyr ikke det at det ikke kan være bare 5 grader på kvelden, hvilket resulterer i alien-tær*.)

Ukas godis: Dette er kanskje å dra betydningen av ordet 'godis' for langt, men jeg har rett og slett ikke noe annet å kåre til ukas godis enn melke- og glutenfrie vaffler med lettrømme og jordbærsyltetøy. Jeg mener, epler er for drøyt å karakteriseres som godis, eller?

Ukas grønnsak: Mais. Fordi det er så godt at jeg spiser det med skje rett fra hermetikkboksen.

Ukas repriseinnlegg fra min egen blogg: Blogg vs. dagbok. Bare for å vise dere at jeg faktisk kan skrive noe litt mer serri.

Ukas hval: Belugahval. Av ingen annen grunn enn at jeg vil at den skal være ukas hval. Den er av sjøfolk kalt havets kanarifugl fordi det er den mest vokale av alle hvalene.


Ukas ord: Squid. Som betyr blekksprut. Noe jeg ikke skjønte da jeg denne uka leste om hvaler og at de spiste 'fish and squid'. Bråkjekk tenkte jeg at det betydde 'fisk og krill', men da jeg litt senere leste setningen '[...] Architeuthis dux - the giant squid, mythical enemy of the sperm whale.' forstod jeg at jeg hadde tatt feil (forvokste gigantkrill finnes bare i District 9) og at det hadde vært svært blondt av meg å anta at squid betydde krill i første omgang, hvalene jeg jo satt og leste om var SPERMHVALER, og ikke BLÅHVALER, og spermhvalen har jo ikke en gang barder, men tenner**! Selvfølgelig livnærer de seg ikke på krill da.*Jeg er det eneste mennesket jeg vet om som har lilla/blå tær uten å være død.

**Ok, fakta på bordet: Det er bare hanndyrene som får tenner. Og dessuten bare i underkjeven, og ingen av tennene er like. Jeg lurer på hvordan det ikke kan være vondt? Det høres veldig vondt ut, men kanskje de har sånne hulrom i overkjeven som er så store at tennene nede ikke toucher? Uansett, de trenger ikke tygge så veldig mye, for de svelger gjerne blekkspruter, fisker og haier HELE. En gang ble det tilogmed funnet to LEVENDE haier inni en spermhval. Den myten om å kunne bo inni en hval er altså ikke bare sprøyt!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg tror ikke det gjør så veldig vondt å bare ha tenner i underkjeven. Jeg bor sammen med en fyr som bare har to tenner nede, og han tygger med dem og virker ikke som han blir plagd av det. Forresten hørte jeg forresten om en ettåring som ikke hadde noen tenner enda da han begynte i barnehagen, men han spiste epler likevel, for gommene hans var så harde.

Michaela sa...

Fint at skjemaet var litt kortere, da var det også gjennomførbart å komme seg gjennom det. Jeg pleide å spise mais rett fra boksen før, men jeg gjorde det så mye at jeg blr skikkelig rævlei. Så pass på! Uh hurra for fotnoter! Når du skriver bøker så håper jeg du har fotnoter i fleng

haha dagens ordrebekreftelse for at jeg ikke er en robot: untanga :p

Kathleen sa...

Tale: jeg trodde faktisk det gjorde vondt og at det er derfor man må tygge hele tiden, når man bare har to tenner. På sånne tyggeleker. Men det er kanskje ikke akkurat den vondten jeg tenker hvalene har, for når man bare har to tenner og er veldig ung, så er det vel selve det at tennene som vokser som gjør vondt, og ikke at det mangler andre tenner. Hm.

Michaela: jeg liker fotnoter, litt, men det blir av og til litt irriterende i mengden. Har du lest Dag Solstads '16.07.41'?