I et forsøk på å gjøre bloggen min mer populær, har jeg denne søndagen gått rundt i leiligheten vår og knipset bilder med den hensikt å lage en hjemme hos-reportasje. Jeg tror nemlig ikke at jeg befinner meg i samme kvartal som et hotell som snart bombes av terrorister, og jeg gidder ikke å skrive synseinnlegg om sykefraværsordningen, ei heller befant jeg meg på en hipsterfest i Oslo i går kveld, og jeg har ikke de klærne som skal til for å kunne kle meg skandinavisk moteblogger-isk ut og deretter avbryte kjæresten min i det han driver med for øyeblikket for å be ham ta bilde av meg i en positur hvor jeg får de tynneste bena, sånn at jeg kan poste det og tro at jeg er like hipp somTaylor Momsen eller hvem det nå enn er de digger for tiden. Derfor setter jeg min lit til det sosialpornografiske og håper at min kjærestes sensur ikke ødelegger alt sammen (jeg fikk ikke lov til å ta bilde av de døde urteplantene våre). Håper jeg får lov til å poste at han har bakt muffins. Muffins med blåbær og muffins med sjokoladebiter.
Det er noen dager siden riktignok, men jeg må jo ha det med likevel (selv om ølen på bildet ødelegger litt, vi burde selvsagt ha drukket rosa limonade til istedet. Det ville ha vært finere og mer estetisk).
I dag morges så det derimot sånn ut:
Jeg burde selvfølgelig heller ha tatt bilde av alt dette før vi spiste maten, for den var faktisk svært fin og fargerik. Det var spaghetti badet i supergod olivenolje, hjemmelaget pastasaus med squash og rød paprika (grønn+rød = fin fargekombinasjon som hadde tatt seg fint ut på bilde), smørstekt sopp og hvitløk og revne gulrøtter i sitron. Legg merke til brødristeren som er på vei til å bli lagt vekk fordi den er brannfarlig og har blitt erstattet med denne:
Appelsinene er av typen rød appelsin fra Sicilia og inni ser det ut som klementiner som har fått indre blødninger. Ugh. Men de er veldig gode for det om. Her har vi lagd juice av dem, gulrøtter og ingefær (og drukket den opp for lenge siden) :
Her har jeg vasket opp. Det er svært beroligende å gjøre på fridager.
Ok, nå begynte det å bli too much kjedelig. La oss heller gå inn i et skap:
Uæh, vi havnet inni barhylla! Jeg glemte dessverre å rokkere flaskene før jeg tok bilde av dem, hadde jeg gjort det hadde dere fått se at verken Pernod (det er anisbrennevin, hvis du lurte), Havana Club eller Fernet Branca mangler, men jaja, dere ser ihvertfall at Metusalem - verdens beste rom - er på plass, dessuten et knippe cavaflasker, hvitvin og nyinnkjøpt Kahlua og Vikingfjord (vodka som smaker som vann) til f.eks. veganske white russians, mhmm. (Lucky Striken ligger der fordi vi ikke rakk å røyke den opp før vi slutta å røyke.)
Rett over denne hylla ligger - taramtatatatataaaaaa - oljehylla!
Her er maisolje, flere typer olivenolje enn jeg kan telle på en hånd, macademianøttolje, hasselnøttolje, peanøttolje, vanlig rapsolje, kaldpresset rapsolje, trøffelolje og sikkert mange flere oljer, pluss mange ulike typer eddiker, chillisaus og soyasauser fra Japan, Kina, Indonesia og enda flere asiatiske land.
Over der igjen er hermetikk- og økologisk safthylla:
I skrivende stund står ikke lenger gigaboksen med kikerter der, for den lagde vi hummus av da vi skulle spise lunsj. (1 kg-boksen med grønn te står der fordi jeg ikke fikk plass til all teen i en glasskrukke.)
Her er te- og kaffehylla (minus den grønne teen som delvis ligger i en boks og i en glasskrukke i en annen hylle) og godteri- og sjokoladehylla over som nesten er tom fordi vi har spist opp nesten alt:
Og her er kassa som står på kjøkkengulvet og rommer noen av oppskriftsbøkene våre:
(Her er veldig vanskelig å finne oppskrifter med kjøtt og fisk oppi.)
Kjøleskapet vårt:
Her er tahini, syltede ingefær, makrell i tomat, oliven, soltørkede tomater, rødvinsbalsamico, kirsebærtomater, soyasaus, silketofu, rødvin som er der fordi den brukes i mat, en bolle med rester av en linsegrytemiddag, pesto, bambusskudd, sweet chilli-saus, tacosaus, chillisaus, dansk ost (som stinker jææævlig), ingefær, frisk koriander, løk, shallottløk, sitronsaft og circa tusen andre ting.
Så beveger vi oss ut i ganga:
Og siden alt i garderobeskapet her er svart og ubildelig, gidder jeg ikke vise mer herfra og vi går rett inn i stua.
I morgen bytter vi side på denne for da er det mars og vår (not).
Her har julestjernen dødd; veldig uestetisk å ta bilde av, men det går greit, for som jeg sa, det er jo snart mars og vår:
Her er dyreglobusen uten at lyset er på:
Nå er lyset på og du kan se alle dyrene i havet også!:
Jeg er for tiden mest opptatt av keiserpingviner og hvaler.
Her er skatollet, altså arbeidshjørnet, mitt:
Jeg kan ikke skryte av veldig mange mote-/hipster-/kunstmagasiner og tusen forskjellige linser til et speilreflekskamera og et analogt kamera atpåtil eller hva for enn slags type kamera som er hipt for tiden, hvilket ikke er så rart siden mitt kreative arbeid foregår innen skriving og alt jeg trenger er penner, et par skrivebøker (det er enda flere i skuffene og i veska mi) og en datamaskin. Veldig uestetisk virke, I know!
Close-up av detalj:
Her er Sommerkjolen og en rød skjorte med hvite drueklaser på. Fin, sant?
Jeg har ikke vært på Ikea og kjøpt meg en sånn ting å henge alle klærne med kleshengere på og som får soverommet ens til å se ut som en klesbutikk.
Men jeg har Influence-boka av Mary-Kate og Ashley Olsen for det om.
Og... det var alt. Håper dette var superpersonlig nok selv om jeg droppet å vise dere badehylla og hvilken tannkrem vi bruker, dusjen i bruk, innsiden av dagbøkene mine, kjæresten min som leser i en bok, dobbelsenga med dynene og alt inkludert, utsikten vi ser ut av kjøkkenvinduet hver dag og hva som er oppi søppelkassa (vi har alt på det rene; vi kildesorterer).
(Ser ihvertfall ut til at jeg aldri blir noen kvinnelig Knausgård.)
Da gjenstår det bare å se om antall lesere på Bloglovin' igjen blir 15.
10 kommentarer:
HURRA for sosialpornografi og ironi :D En ting jeg faktisk alltid lurer på er hvem det er som alltid tar de antrekkbildene. Om det er samme person hver gang, om de hater det osv. Det syns jeg de kunne krevet litt mer om.
Jeg ville faktisk de det matbildet jeg daaa, i min ferd mot å bli mer veggisperson (dvs jeg nekter å kutte ut kjøtt, men kan jo spise litt grønnere) er jeg jo forsåvidt interessert i hvordan du som veganer (? det du er nå?) overlever høh. Jeg skjønner at en av de mest basic varene å ha er olje i hvert fall :o
Uh apropos, har du noen vegetar kokebøker å anbefale som ikke er skremmende fancy, men litt fin allikevel og ikke overveldende dyr?
Visste du at salget av blodappelsiner gikk opp med nærmere 60% etter at de bytta navn til røde appelsiner, jeg har tenkt å være old school og kalle det blodappelsiner for det er så mye koseligere.
Og så likte jeg den magiske globusen. Oppdrag; se om det er en giraffe der et sted og ta bilde av den (a)
<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 YOU MADE MY DAY, KATHLEEN!!!
PS: Jeg kommer innom en dag jeg har barnevakt og drikker opp ferneten deres.
PPS: Jeg vet ikke hvor dere bor
Michaela: Ja, jeg lurer og på hvem som tar de bildene. Søstera mi hun pleier å bruke broren min og han hater det, men tar likevel ganske fine bilder. Tror det er fordi søstera mi gir instrukser mens han gjør det. Jeg hadde motebloggting da jeg var seksten og da brukte jeg mamma og broren min, de gikk sykt lei av det etterhvert, dessuten var de ikke alltid i huset hver gang jeg ville bli tatt bilde av, så det var ganske stress i grunnen.
Jeg er ikke veganer lenger, eller, for det meste, ja, men av og til må jeg jo ha litt ost og rømme. Egentlig spiser vi altfor mye olje, vi kunne godt kuttet ned litt. Det er litt sykt. Men det skyldes kanskje fordi ovnen i komfyren ikke funker, sånn at vi alltid må lage retter i gryte eller stekepanne. Men snart får vi ny komfyr og kan spise bakte grønnskaer i stedet for stekte.
Hmhm, husker ikke navnet på alle kokebøkene nå, men 'Den store vegetariske kokeboken' er jo en klassiker og har det meste oppi. Den, tror jeg, merker vanskelighetsgrad på oppskriftene og hvor lang tid det tar å lage hver rett. Det synes i hvertfall jeg er sykt praktisk, for du aner ikke hvor ofte jeg i begynnelsen av min karriere som veggiskokk har trodd at det tar en time å lage maten, og så har det tatt 3-4 timer istedet. Tror den koster noe rundt trehundre.
oi, har dere rydda, ehe, neida. yess, nå kan alle de som aldri får tre innenfor døra deres endelig få et innblikk av hvordan dere lever! Nice! et kjøkken full av skatter. alt jeg har er 1/3 vinflaske og 1 kg norvegia.
og du, jeg synes du burde gå tilbake til å gjøre outfitposter ala TFS og mote.no. dritgøy, pluss du kan bli rik.
og tale, du må mase LENGE før du slipper inn, hehehe.
PS: ligger mine joggesko hos dere?
Ja,mjoggeskoene dine er hos oss, men jeg vet ikke lenger helt hvor. EA vet sikkert det.
min nabo totoro joooo..åh, nå ble jeg gla i deg selvom jeg ikke kjenner deg..det var vel det som var meninga;)
Min nabo totoro <3 <3 <3 :-D
Elsker brødristeren :) Og mye minner meg egentlig litt om et sted jeg bodde før... liker :)
åh, så gøy å se i hyllene til folk :D litt av et utvalg av diverse oljer, drikkervarer og tørrvarer! litt imponert :D
Legg inn en kommentar