søndag 21. februar 2010

Barcelona

Vår, skatere, palmer, gater så trange og bygninger så høye at man lurer litt på om man er ute eller inne noen øyeblikk, cheesecake-is, pistasje-is, mango-is, kiwi-is, melon-is, after eight-is og kaffe (ute selvfølgelig), San Miguel, Estrella, folk som synger på jobb, veggisrestauranter på hvert gatehjørne, independent forfattere og originale bokomslag på rekke og rad, sjokolade, metrostopp med romvesennavn (Gorg og Pep Ventura), ferskpresset appelsinjuice (alle som solgte mat av en eller annen form hadde en pressemaskin), cava, katter på veggene, sol, sushi på en trapp utenfor MACBA, regn man kan løpe fra, baguetter og milky way, falafel som er grønn inni, en sang vi hører som vi uavhengig av hverandre tenker er fet og prøver å skrive ned teksten på fordi vi vil finne den igjen, store white russians, The Bear Came Over the Mountain av Alice Munro, afrikanere med tøybylt med alt de eier i på vei inn metroen forfulgt av politiet, gojibær (som er et vidunderbær som ikke smaker noe godt), livsfarlige anisdrops, anis-og prestekragete, litt mer ferskpresset appelsinjuice, veganske hamburgere, melonjuice, mojioto, frozen margarita, Manu Chao sin bar, Manchester Bar hvor de bare spiller Joy Division og Interpol, vintagebutikker, sirkelsjerfet, hvite laken, en drage på taket, en mann inni en fin bokbutikk som ler av den spanske oversettelsen av den barneboka som handler om muldvarpen som ble bæsjet på og prøvde å finne ut hvilet dyr som gjorde det, modelltog, smint, ei jente med gullhår og veldig fin lugg som jeg vil ha, maskiner som vasker bakken og gjør at den lukter ordet ’utland’, en nesten full Havana Club- flaske vi må legge igjen på hostellet med en lapp om værsegod og hvorfor (jo, fordi vi reiser med bare håndbagasje), sitrondrops, appelsindrops, kirsebærsnører, en Carharttbutikk uten dører som alltid er stengt selv når det ikke er siesta, snickersbarer, franskmenn, en butikk hvor de selger et rødt miniatyrteselskapsett og veldig store snurrebasser, enda mer sol, en stand på et matmarked hvor de selger and og for å fortelle kundene at det er and har de hengt opp en tegning av en redd Donald Duck, maischips, alle trinn under det femte trinn, mandler og alle hemmeligheter i mellom som ikke lenger er hemmeligheter.
4 kommentarer:

Michaela sa...

90% av tida er de fleste andre land mer fantastiske enn Norge. Jeg vil også ha all verdens smaker i is, duff øl og fantastiske butikker fyllt til randen av bøker. Hvordan var temperaturen nede der nå egentlig? Og hvor lenge var dere? stas

Kathleen sa...

Åh, det var 13-14 grader der på kvelden (det var bare om kvelden at jeg så sånne temperaturskilt), altså ca. 30 grader mer enn det var i går morges da jeg var på vei til jobb. Skikkelig vår og åpen jakke-vær i fire dager av våre ellers for tiden sykt forfrosne liv. Digg!

Når du sier det sånn, så tror jeg Polen må være inne i de 10 % som ikke er mer fantastiske enn Norge :P

Michaela sa...

Deilig! En av de tinga jeg gleder meg mest til er å finne frem conversa og kunne traske rundt i kjoler uten å dø av kulde.
Polen har sikkert sin sjarm den óg, nå var jo vi riktignok der på et litt uheldig tidspunkt. Om sommern er det sikkert mye finere. Men det var billig da! Jeg fant skjørt til 3,- og massevis av alkohol.

Kathleen sa...

Å, ja, kjoler og sandaler! Vekk med superundertøy og superundertøy.

Joda, alle steder har vel sin sjarm (uhm, hvem sier nei til billig alkohol og mat, til tross for at det er rødkål i alt sammen). Selv om jeg har vært i Polen sommerstid også, men husker ikke så mye annet enn en bensinstasjon by night. Det må ha vært så grått og anonymt da også, at den ble skygget over av Tjekkia (vi var begge stedene samme døgn og Tjekkia husker jeg masse fint fra).