søndag 28. september 2008

Kristiansand

Tre måneder, ser ut som det er standardtiden det tar for meg før jeg begynner å bli lei av steder. De tre første månedene på folkehøyskolen i Bergen var de beste, da alt var så nytt, man blir kjent med masse nye folk, noen kommer man til å henge masse med senere, noen ikke - men man vet ikke helt ennå hvem, og det er det som er deilig. Ikke er det lett å vite hvor de kuleste stedene å gå ut er heller, men man får teste det ut. Man vet liksom ikke så mye. Samme kan sies om da jeg begynte på vgs også, jeg kjente ingen der, og det var en lettelse. Ikke fordi mine gamle kjente var så fæle, men fordi jeg var lei.

Og nå har jeg vært her i Kristiansand i over tre måneder, ja, fire faktisk, men jeg har jo vært en god del på hytta og i Danmark også. Jeg er så lei av Challa, jeg er så lei av de samme folka hele tiden, og hvis du nå tror jeg er frekk og arrogant, så mente jeg at jeg fortsatt setter pris på alle folka, det er bare sammensetninga og settingen jeg er lei. Hallo, det er en grunn til at jeg f.eks. syntes det var hyggelig å treffe Helene og Anette (venner fra folkehøyskolen) da jeg var i Oslo denne uka og at jeg har tenkt til å besøke Sofia i London (hun dro i dag tidlig).

Jeg er så lei av den samme veien å gå, jeg er så lei av stamsteder... Stamsteder! Da har man grodd fast - uuuuæh! Jeg har ikke tenkt til å forbli her, jeg skal flytte når jeg endelig blir ferdig med studiekompetansen, selv om jeg ikke skal bruke den til noe annet enn å fylle hull i CV-en. Men jeg blir sikkert lei av den byen etter tre måneder også, kjenner jeg meg selv rett, selv om jeg akkurat nå elsker den (København, det vet dere jo). Jeg var jo sååå dritkeen på Bergen, men det ble en kortvarig affære. Jeg som hadde funnet drømmehjemmet mitt i Nøstet (jeg var aldri inne i huset, jeg gikk bare forbi). Kanskje jeg rett og slett burde skaffe meg hest og kjerre og leve et sigøynerliv og gjøre i det minste én ting jeg allerede har gjort i tre måneder nå: ta strøjobber rundtomkring?

Nei, Kristiansand, jeg har slått opp med deg, men dessverre kan jeg ikke flytte ut ennå.

1 kommentar:

Julie sa...

Ja. Jeg tror signøynerlivet hadde passet bra til deg egentlig. ;)