søndag 7. september 2008

Hva var det jeg sa?

FNs klimapanel sier vi bør spise mindre kjøtt.

Aftenpostens artikkel
Guardian UKs artikkel

5 kommentarer:

Heidi sa...

Egentlig syns jeg det er litt pysete at så få tar steget ut og sier "kjøtt og melkeprodukter", enten om de er veggiser eller ei. Melkeproduksjonen forurenser vel knapt nok mindre den, relativt sett. Men det blir vel det samme som at nesten ingen av dyreorganisasjonene fremmer noe mer enn "samvittighetsfull kjøttspising" eller i meste fall vegetarianisme, sånn til forskjell fra veganisme.

Kathleen sa...

Jeg synes og det, men å si det til folk flest kan tolkes som for ekstremt og vil ikke ha noen påvirkning. Da er det bedre å bare si kjøtt og kanskje få folk til å spise litt mindre av det, enn at det ikke skjer noe.

Heidi sa...

Jeg er litt usikker der, for jeg tror én av årsakene til at veganisme er såpass lite utbredt selv i vegetariljøet, er at vi har en dyrevernbevegelse som viser til det som ekstremt.

Kathleen sa...

Ja, jeg må innrømme at jeg lenge syntes veganisme var ekstremt, selv da jeg var vegetarianer, men nå som jeg ER veganer synes jeg ikke det. Jeg brukte å tenke at veganere var ekstremister som ofret en masse. Men det er jo tull! Faktisk synes jeg det er overraskende lett å være veganer, og jeg føler ikke at jeg har ofret noen ting, tvertimot så synes jeg at jeg får veldig mye mer ut av det! F.eks. spiser jeg mye mer spennende mat. Men jeg antar det er vanskelig for ikke-veganere å tro på... :-/

Heidi sa...

Jeg har hatt akkurat samme opplevelse som deg, både før og etter så og si.