søndag 3. mai 2020

Kvinner og menn i april

Hold på hatten: Jeg leste BARE menn i april!!! Wow. Riktignok var diktene til den ene mannen (Ulf Karl Olov Nilsson) oversatt til norsk av en kvinne (Monica Aarsprong).

Den observante bloggleser legger nok også merke til at jeg bare leste to bøker i april, så det er kanskje ikke så veldig imponerende å ha lest hundre prosent menn når alle bøkene en leste var to.

Svarte på en Tweet hvor vedkommende skulle anbefale en bok 
basert på de tre siste bøkene en likte. Jeg svarte de tre siste bøkene 
jeg likte som (også) finnes på engelsk. Fikk tips tilbake om en
mannlig forfatter! 
Forøvrig hadde jeg denne måneden et lite dilemma: På tampen av i fjor fikk jeg en forespørsel fra et tidsskrift om jeg ville oversette en valgfri tekst innenfor temaet feministisk sci-fi. Ja, gjerne, sa jeg. Nå står jeg mellom to-tre tekster, alle skrevet av kvinner. Dilemmaet er at teksten jeg (uten tvil) liker aller best har en mannlig protagonist, i motsetning til de to andre tekstene. Kan jeg velge denne teksten eller ikke? Det tenkte jeg en stund på, og jeg tenker fortsatt på det. Bedre kvalitetsmessig å velge denne teksten enn de to andre, synes jeg (og det er jo en kvinne som har skrevet den). Men er innholdet feministisk (nok)? Jeg er faktisk ikke helt sikker. Det må jeg tenke på litt til. 

Ingen kommentarer: