onsdag 11. november 2009

Edderkopper og vampyrer på radioen

Nyhetene kommer ikke inn i stua med trykte ord lenger, dagsavisene når ikke denne døra. I stedet hører jeg på radio. Jeg har aldri i mitt liv hørt så mye på radio som nå. Jeg går inn på kjøkkenet om morgenen og skrur på boomblasteren som ligger oppå kjøleskapet og hører på radioen mens jeg inntar mine frokoster (jeg har to: den første består bare av et glass vann, en frukt og en kopp te), mens jeg tar oppvasken, mens jeg lager mat, ikke bare om morgenen, senere også, men jeg foretrekker nerdeprogammene på formiddagen, det var der de kunne informerer meg om å ha funnet den første vegetariske edderkoppen, på Costa Rica, og nå lurer jeg på hva den spiser og hvordan den får tak i maten sin, spindelvev er vel ikke like nødvendig da? For det er jo sånn med radio, at man setter seg ikke ned for å lytte til den i konsentrasjon, på samme måte som man setter seg ned og leser avisen (jeg kan ikke sammenligne med tv, for tv er totalt ikke-eksisterende i mitt liv), man gjør noe annet, og i dette tilfellet med edderkopp-nyhetene gikk jeg altså rundt i leiligheten fra rom til rom, jeg tror jeg holdt på å rydde stua, det var min tur til å rydde den, men også min tur til å ta kjøkkenet, så det ble litt frem og tilbake, jeg trenger vel ikke si noe mer enn det, alle vet hvordan man rydder et hjem (selv om man kanskje ikke gjør det så ofte).

Over til noe ikke-vegetarisk, det var på nyhetene rett etter allehelgensnatten at jeg hørte at en mann hadde blitt bitt av øret av en annen mann utkledd i vampyrkostyme, -han måtte sys med tolv sting forresten-, for en helt fantastisk nyhet, jeg tenkte, hallo, hvem som sier den vampyrkledte var utkledd som en annen tenker ikke utenfor boksen, vedkommende må være alldeles fantasiløs, tenk om det var en ekte vampyr, ganske greit å komme seg unna med å være utkledd på en halloweenkveld på en lørdag. Min venninne H var derimot uenig, hadde det vært en ekte hadde han vel ikke bitt en mann i øret, men jeg mener han sikkert var ute av trening og hadde intensjon om å treffe halsen, men klarte det ikke, og traff øret i stedet.

Apropos sånne vesener, jeg hørte og på radioen om en eller annen avdød fiolinist, han levde for lenge siden og var sikkert russer (eller fra et annet sted i Øst-Europa), at han var så flink til å spille at de trodde han var besatt av djevelen, det sa de på et musikkprogram som går hver formiddag, de sa noe mer om denne fiolinisten også, men jeg har glemt det, noe om myter i musikkverdenen. I går snakket de om italiensk filmmusikk og jeg tenkte straks på den syke musikken i horrorfilmene til Dario Argento, men nei, de snakket bare om Sergio Leone og spaghetti-westernen. Men mens jeg hørte på denne musikken (intromusikken til Ondt blod i Vesten, jeg regner med at den er bedre kjent som Once Upon a Time in the West) kom jeg på en sang jeg har tenkt og tenkt og tenkt på, jeg har tenkt så mye på den fordi den er superkul, jeg vet hva den heter, den heter "Vertrauen II", jeg har ikke hørt den på mange år og nå vil jeg høre den igjen, men jeg husker ikke hva bandet heter, alt jeg vet er at bandet også har en sang som heter det samme som meg og at bandnavnet deres trolig begynner på M (men det kan godt hende jeg tar feil av det siste der). Det hele er jo litt merkelig, for jeg hørte jo så mye på dem for noen år siden, jeg kan ikke begripe hvorfor jeg ikke husker det, eller kanskje det er helt som det skal være, jeg hørte jo på dem i en tid hvor jeg hørte på nye band hele, hele, hele tiden, jeg samlet inn nye band på den rosa iPoden (ved navn Kurt Harald - etter Kurt Cobain som jeg regner med ikke trenger videre introduksjon, og etter en type vi hadde mye moro med på den alderen, uten noen gang å snakke med han) hver eneste dag, ikke rart jeg har glemt et bandnavn. Selv om jeg likte disse da. Ja, jeg likte dem, og "Vertrauen II" er så fet, den var så fet at jeg tilogmed husker jeg sendte bulletin til alle på MySpace om at de måtte høre den, årh, jeg har så lyst til å høre den igjen nå.* Jeg finne den! Tut-tut!
*Jeg fant sangen til slutt, bandet begynte alldeles ikke på M, men T! Sangen er Tindersticks - 'Vertrauen II'.

Ingen kommentarer: