tirsdag 28. februar 2017

Bøker lest i februar

Driver ikke så mye med frokostbilder lenger, men her er altså et.
Boka? Charlotte av David Foenkinos, verdt å lese, selv om den ikke ble
nominert i kategorien Beste Bok Lest I Februar. SAKPROSA
1. GIRLS & SEX: NAVIGATING THE COMPLICATED NEW LANDSCAPE av Peggy Orenstein

PROSA
2. CHARLOTTE av David Foenkinos
3. VÄLKOMMEN TILL AMERIKA av Linda Boström Knausgård
4. NAPOLISLEKTEN av Domenica de Rosa
5. ALIENS & ANOREXIA av Chris Kraus
6. SVIKNE DAGAR av Elena Ferrante
7. SKIRT AND THE FIDDLE av Tristan Egolf


Til tross for februars knapphet fikk jeg lest en del denne måneden. Det spørs om den gode flyten varer, jeg skal faktisk lære meg fysiologi og skrive en økologisk fordypningsoppgave dette semesteret. (For den som er interessert: Om hvordan økologi og evolusjon påvirker hverandre hos finker på Galápagos.) Blant annet.

Men hvem vet.

Uansett, tilbake til saken: Den suverene vinneren i kategorien Verste Bok Lest I Februar er Napolislekten. Maken til møkk. Boka hadde knapt noe med Napoli å gjøre (karakterene var mest i Roma) og og bokomslaget var grått, svart/hvitt og rødt. Tror forlaget virkelig at de klarer å lure noen til å tro at dette har noe som helst med Ferrante å gjøre?

I kategorien Beste Bok Lest I Februar er det derimot ingen suveren vinner. Ferrante er nominert sammen med både Boström Knausgård og Kraus. Men jeg tror Boström Knausgård vinner. (Jeg burde vite det, det er jo jeg som kårer - diktatorisk.*)*Valgets kval - ikke noe å le av. Jeg skal begynne på master til høsten, men sliter med å velge. Det er så mye spennende i verden! 

3 kommentarer:

Erika sa...

8 blogginnlegg på 6 dager! Kjempebra!

Sara wm sa...

Hei! Litt nysgjerrig på hva du mener om GMO? (Har om genteknologi nå, og synes du har en interessant tilnærming til realfaglige emner (okei, til alt. har nettopp lest gjennom hele frokostarkivet ditt, du skriver så fint (og gjerne flere matbilder ala 2013!)); og et lite apropos til akkurat realfag, hva syntes du om nmbu, sånn generelt? Bestemt deg for hvilket masterstudium du skal søke? (om jeg får spørre) Kan tenke meg at DET er vanskelig, sliter selv, og det er 'bare' ettårsstudie/bachelor-søking.

Kathleen sa...

Takk, så hyggelig! :)

Jeg er veldig for GMO! Mener at frykten for det skyldes uvitenhet, at folk ikke helt vet hva det er og at det er mye frykt ute og går som baserer seg på myter (en av Norges største aviser hadde en sak om GMO en gang hvor illustrasjonsbildet var en mais med en sprøyte ved siden av - hva faen har en sprøyte med GMO å gjøre?!)

Jeg liker NMBU veldig godt, selv om jeg ikke liker eksamensformen i enkelte av 100-fagene (multiple choice), men det er man jo ferdig med etter 1-2 år. Og så avhenger det fra fag til fag, noen fag er bedre enn andre. Sånn generelt liker jeg å bo i Ås og synes det er et veldig hyggelig miljø. Jeg liker meg jo så godt at jeg har søkt master her, jeg står mellom Molkeylærbiologi og evolusjon og International Environmental studies. Sistnevnte er tverrfaglig samfunnsvitenskapelig/naturvitenskapelig, det er litt åpent hva man selv velger å gjøre det til. Men ja, det er vanskelig å velge, for det er så mye gøy/interessant her i verden!