mandag 28. september 2009

I slutten av september

Mary-Kate hang på USF Verftet i Bergen forrige uke og jeg er så sykt besatt av henne at jeg bare må hyle ut at jeg også har hengt der, at jeg tilogmed har klint der og kanskje vi tilogmed har brukt samme do (eller hun sniffa kokain), og jeg har blitt tatt opp på et skrivekurs på Deichmanns bibliotek på Grünerløkka, men jeg kan ikke for jeg skal til London den samme helga, og det er luksuskjipt, for jeg elsker jo bibliotek og jeg elsker å skrive og jeg elsker Grünerløkka og jeg elsker Oslo (og jeg får tilogmed reisestipend for å dra dit!), men jeg elsker også sushirestauranter og alle andre restauranter du kan tenke deg samlet på et sted og jeg elsker Brick Lane og jeg elsker bruktsjapper og jeg elsker oppdagelsesferder og jeg elsker folka jeg skal henge med mest av alt, og jeg er ganske sikker på at jeg kommer til å elske akvariumet under Salvador Dali-museét også, og olivenoljesmaking (fuck vinsmaking) på markeder også, og Fabric og Wholefoods og råkostrestauranten og den svarte trenchcoaten jeg ikke vet hvordan ser ut ennå, men som jeg skal kjøpe (jeg har ønsket meg en slik i mange år), spesielt sammen med vinterstøvlettene jeg heller ikke vet hvordan skal se ut, ja, ser dere; dette er ikke pest og kolera, men safirer og rubiner! Røde, som valmuene jeg leser om i en bok av Amitav Ghosh som du også bør lese (og der bruker de navnet mitt som det det faktisk opprinnelig betyr: 'rani' er tittelen på hun som er gift med rajaen, det er sånt de hadde i India i gamle dager), og jeg har tusen papirkutt oppover armene som ikke skyldes sidene i boken når jeg blar, men det tynne og fryktelig myke -ja, myke- papiret (forestill deg en soft versjon av matpakkepapir) vi pakker inn burgerne i på jobb, sammen med brennsår (jeg glemte å ta på meg sånne votter da jeg skulle ta de nystekte baguettene ut av ovnen), blåmerker (I dunno how), klemmemerker (jeg klarte å mose fingeren mellom en klype jeg selv holdt fordi jeg datt oppå fryseren) og andre typer kutt, jeg er og blir det mest klønete mennesket jeg vet om, jeg forstår ikke at det er mulig, håper jeg ikke skyter meg selv i foten i morgen (jeg skal på skytetrening for første gang på tre-fire måneder), tvitvi, mjaumaju, og inn i dusjen og ut i høstkvelden.

3 kommentarer:

Maja Piraja sa...

Jeg hadde gitt mye for å være på verftet den kvelden. Ikke nødvendigvis for å se Mary-Kate, men for å høre det kollektive hviiiinet :D

Christine sa...

Grünerløkka er fantastisk! Men du er heldig som skal til London, selv om du er uheldig som skader deg så mye. Jeg vil og til London.

Sofia sa...

Hallo, grattis med aa komme inn paa skrivekurs!!! Sykt bra jobbet! Kommer du inn paa ett, fikser du altids aa komme inn paa flere, vet du, u talented fucker. Jeg gleder meg saann til du kommer til London. Finner nye steder hele tiden som jeg bare tenker "Oh shit, der maa jeg ta de med" og i gaar jeg jeg forbi sikkert fem-ti forskjellige vegetarrestauranter paa en halvtime (det var flust, i motsetning til butikker som selger skriveboeker, det finnes ikke en eneste en i hele Soho, Regent Street OG Oxford Street!) Og Thea har funnet ut hvor den undergrunnsklubben som faktisk ligger under undergrunnen (man maa gaa inn en random, uskiltet doer paa stasjoen) er, og den blir lagt ned for godt etter oktober, saa dit maa vi! Og gratisbilletter til fabric er visst ogsaa nopro. Woho!

PS: MK <3 <3 <3