lørdag 3. september 2022

Litteratur i august

Baby, bok og Bokmagasinet. 

Hygget meg på hagefest. 


POESI
1. NATTNØD av Aina Villanger 
2. DESPERASJONSANIMASJON av Silje Linge Haaland
3. MENNESKEDAGAR av Kjartan Hatløy
4. VÅREN ER EN GAMMEL MANN av Annabelle Despard

PROSA
5. UROENS BOK av Fernando Pessoa 
6. VAKRE VINDUER av James Noël
7. DEPT. OF SPECULATION av Jenny Offill
8. BOY PARTS av Eliza Clark 


I august leste jeg endelig ut Uroens bok etter å ha balet med den siden i våres. Å, fy faen. Paulo Coelho for kultureliten. Jeg orker ikke (men så orket jeg visst likevel, ugh). Vakre vinduer var dessverre også en skuffelse, etter så mye annet spennende og leseverdig fra Camino. Håper den bare er unntaket som bekrefter regelen. 

Dept. of Speculation leste jeg for andre gang, og jeg elsket den enda mer denne gangen! Det er imponerende (og helt nydelig) hvordan Jenny Offill får sagt så mye på bare et avsnitt med to-tre setninger. Wow, liksom. 

Av nye bøker gjorde Boy Parts mest inntrykk. "American Psycho, just for hot girls", som det står på Goodreads. En veldig god beskrivelse, til tross for at jeg aldri har lest American Psycho (men jeg har lest masse annet av Bret Easton Ellis, og etter at jeg hadde lest ferdig Boy Parts, ble jeg faktisk så nysgjerrig på American Psycho at jeg måtte se filmen, så jeg kan vel (trygt?) si jeg skjønne tegninga). Ellers minnet boka meg veldig om HBO-serien "I May Destroy You", mest på grunn av vennegjengen i begge verkene; alle hater og er slemme med hverandre, jeg fatter ikke hvorfor de gidder å henge sammen. Same kind of energy. 

Jeg fikk en kortvarig litterær hangover etter å ha lest Boy Parts, hvor jeg ikke klarte å sette meg ned med noen annen bok, men nå er den delvis kurert ved hjelp av Franzens Crossroads. Ønsker likevel tips til bøker i samme oppslukende gate som Boy Parts. Kommentarfeltet ligger åpent! ;) 

Ingen kommentarer: