søndag 5. mars 2017

Plastic challenge, dag 4 og 5

DAG 4
Denne dagen kastet jeg ikke noe plast i det hele tatt. Men egentlig er det ikke så veldig imponerende, for jeg var på seminar, spiste lunsj der og på kvelden spiste vi middag ute.DAG 5
Våknet opp fyllesyk som fy, men kom meg likevel på energiseminar for å høre om thorium. Senere på dagen var fristelsen altfor stor, jeg dro hunden med på en tur til butikken og kjøpte en pose chips og en boks rømme - begge deler innpakket i plast.

Noe som derimot ikke produserte noe søppel var at jeg fikk mensen, men siden jeg bruker menskopp og ikke tamponger/bind pakket inn i alskens plast og kartong, er jeg i hvert fall guilt free på dét. Hvis jeg skulle gitt et godt råd (til kvinner) på hvordan kutte ned søppel-/plastforbruket betraktelig, så må det være: Bruk menskopp! Skikkelig økonomisk er det også, det er bare ting å vinne på å bruke det.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hvis du skulle ha fordelt 4 millioner til egenvalgte miljøformål/organisasjoner som søppelplukking fra havet, ulik forskning, greenpeace og sabima osv., hvordan ville du gjort det? Vil gjerne ha svar til i morgen.

Kathleen sa...

Det jeg ville ha gjort med 4 millioner var å kjøpe opp verneverdig skog i Norge og la den stå.

Amanda sa...

Hei, vi har hatt en oppgave i geofag på vgs, der de ulike gruppene har skrevet om forskjellige energikilder. Jeg hadde om vannkraft, men nå skal vi i debatt, og jeg skal b. a. rakke ned på bioenergi. Vet at du har uttalt deg om dette (at du heller vil bruke fossilt brennstoff enn biobrensel). Ville du ha sagt litt om dette sånn att jeg får skjønt hva du mener (eller bare sende noen linker), så hadde det hjulpet veldig! :))

A sa...

Finnes det et regnestykke/forskning på hva som er mest miljø/klima-gunstig?

A sa...

Venstre har jo lagt ut noen videoer om biobrensel og sier at det skal være bioavfall, men hvor stor andel av biobrenselet er bioavfall? Har du noen tall på det?

Kathleen sa...

Min hovedgrunn til skepsis mot biodrivstoff er at det ikke finnes noen garanti for at drivstoffet ikke lages av verneverdig skog, om det så er snakk om regnskog i tropene eller gammelskog her i Norge. For det er ikke klima som er den største trusselen mot biologisk mangfold, men arealfragmentering.

I tillegg har vi karbonsyklusen, hvor det å bruke biodrivstoff innebærer å bare skyve problemet som fossilt drivstoff lager.

Og så viser det seg jo nå at det er liten effekt av biodrivstoff på klimaet. Her er en artikkel fra Aftenposten ganske nylig som er verdt å lese:https://www.google.com/url?hl=en&q=http://www.aftenposten.no/norge/Tidenes-klimabudsjett-koster-milliarder-for-bilistene-og-kan-oke-utslippene-616491b.html?utm_campaign%3D2017_AP_nyhetsbrev_uke10_biodrivstoff_abo%26utm_medium%3Demail%26utm_source%3DEloqua%26referer%3DeDM_2017_AP_nyhetsbrev_uke10_biodrivstoff_abo%26xtor%3DEPR-40-%255B2017_AP_nyhetsbrev_uke10_biodrivstoff_abo%255D%26spid_rel%3D2&source=gmail&ust=1489489687079000&usg=AFQjCNFmSJcg-MGUympwHjj-gFiCkUmgoQ

(Den er bak betalingsmur, men hvis du sender meg en E-post kan jeg sende artikkelen til deg som fil.)Kathleen sa...

Du kan også leser mer på Naturvernforbundets hjemmesider: http://naturvernforbundet.no/sok/?categoryID=195&q=biodrivstoff

Erika sa...

Håller verkligen med dig! Det enklaste sättet - och smidigaste - för att dra ned på sopmängden är att byta till menskopp. Jag är så nöjd med min, kommer aldrig att använda något annat mensskydd igen! Jag har en från www.menskopp.no tycker de är extra bra för att de tillverkas i Sverige (blir inte så lång fraktsträcka till Norge = ännu bättre för miljön), men också för deras design. Jag tycker att den är lättare att både sätta in och ta ut. Toppengrej! Rekommenderas verkligen!