onsdag 31. desember 2014

Bøkene jeg leste i desember

Man skulle tro at man med juleferie og alt fikk lest mer skjønnlitteratur enn vanlig. Men det var den gang jeg studerte humaniora og siste eksamen var i begynnelsen av desember og juleferien varte i godt over en måned. Nå gjør jeg ikke det lenger (heldigvis, for jeg synes ferie er ganske kjedelig i lengden), og det fikk knapt gå en dag etter siste eksamen før jeg begynte å lese på neste semesters pensum. Jeg fikk med andre ord ikke lest så mye skjønnlitteratur i (rom)julen som jeg egentlig hadde forestilt meg. 

Uansett, da gjenstår det bare å ønske dere godt nyttår og godt nytt år!

PROSA

1. ALDRI FUCKE OPP av Jens Lapidus
2. CAPPELENS FORSLAGS KONVERSASJONSLEKSIKON av en haug norske forfattere/skribenter


SAKPROSA
3. KRÅKER av Cord RiechelmannDEN BESTE BOKA
Kråke-boka. 

DEN KJIPESTE BOKA
Cappelens forslags konversasjonsleksikon var ikke den kjipeste boka i den forstand at den var kjip, men enkelte av bidragsyternes tekster var faktisk kjipe. Spesielt la jeg merke til at Hilde Østbys tekster var jævla irriterende. Overraskende nok stod Gert Nygårdshaug bak veldig mange av tekstene jeg likte ekstra godt. Man kjenner altså ikke alltid seg selv hele tiden. 


5 kommentarer:

Heidi sa...

Av ren nysgjerrighet, hvis ikke du fikk den i julegave da; hvor mye kostet Cappelens forslags konversasjonsleksikon? Jeg har ikke så lyst på den, men fin var den.

Kathleen sa...

Jeg fikk den i bursdagsgave, så jeg vet ikke hva den koster! Husket at jeg kikket litt på den før det og lurte på om jeg skulle kjøpe den, men tenkte nei, jeg har ikke råd. Men så fikk jeg den jo! :D

Heidi sa...

Superflaks!

Astri sa...

Hilde Østbye, det er vel hun som skrev Leksikon om lengsel? Å, hun er _veldig_ irriterende! Leksikon.. var så provoserende at jeg kunne kastet den i veggen, var det ikke for at jeg satt med brukket arm og skulder da jeg leste den. Aldri mer noe av Østbye.

Kathleen sa...

Hahaha! JA, det er hun. Jeg var på en opplesning med henne i fjor hvor hun leste deler av Leksikon for lengsel, jeg var nysgjerrig på boka fordi idéen var interessant, men husker at jeg gremmet meg over visse passasjer hun leste opp, men jeg ble ikke i nærheten så irritert som jeg ble da jeg leste avsnittene hennes i konversasjonsleksikonet. Og det var ikke en gang forutinntatt, for jeg leste uten å vite hvem som hadde skrevet hva, før jeg sjekket bakerst etterpå for å se hvem som stod bak initialene. Grufullt!