onsdag 1. mars 2023

Algarve og Keiseren av Portugalia (Litteratur i februar)

PROSA 
1. KEISEREN AV PORTUGALIA av Selma Lagerlöf
2. DIAMANTKVELDER av Hilde Rød-Larsen
3. EXCITING TIMES av Naoise Dolan

SAKPROSA
4. HEIM av Ingrid Z. Aanestad
5. THINGS I DON'T WANT TO KNOW av Deborah Levy


Befinner meg for øyeblikket i Algarve, hvor jeg vasser i havet, skriver (!), spiller minigolf og lager bacalao. Jeg tror jeg har lest én bok i løpet av de snart to ukene vi har vært her, nemlig Things I Don't Want To Know. Jeg leste Levys The Cost Of Living for et par år siden, og visste ikke da at det var bok nummer to i en memoartrilogi. Jeg visste det ikke før jeg leste Things I Don't Want To Know, som er den første boka i trilogien. Ikke at det gjorde noe, for begge bøkene står godt for seg selv. Jeg likte Things I Don't Want To Know veldig godt, men elsket The Cost Of Living. Jeg har ennå ikke glemt Levys møte med Silver. 

Videre skal jeg fatte meg i korthet: Keiseren av Portugalia var den beste boka jeg leste i februar. Diamantkvelder var en positiv overraskelse. Exciting Times var lett og skarp på en gang - for meg en god underholdningsroman. Les den hvis du liker Sally Rooney, blunk, blunk. 

I februar leste jeg ingen (!!!) menn. Er det bare å gi opp og omfavne realitetene? At kvinner skriver, om ikke best, så mest interessant?


E og jeg vasser i Atlanterhavet. 

T og jeg leser Torbjørn Egner.

FOR en roman!!!



Ingen kommentarer: